De Helden van Kien is er klaar voor!
De Helden van Kien is er klaar voor!

De Beleving en De Helden van Kien zorgen voor thuismaaltijden

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De horeca heeft het zwaar te verduren in deze periode. Nadat de maatregelen zijn getroffen om alle horecagelegenheden te sluiten zijn sommige ondernemingen begonnen met een afhaal- en bezorgservice. Zo willen ook De Beleving en De Helden van Kien hun gasten voorzien van een lekker hapje. 

Ralf Dirven, eigenaar van De Beleving, is gestart met de afhaal- en bezorgservice om ervoor te zorgen dat de mensen de week kunnen afsluiten met een goed bord eten. Ralf: “Je kan bij ons voor-, hoofd- en nagerechten bestellen en deze kan je thuis opwarmen. Op YouTube hebben we filmpjes gezet met hoe je het eten warm kan maken.” Mensen kunnen via de telefoon, mail of via de website bestellen. “We hebben elk weekend goed te werken, maar het is niks vergeleken met wat we normaal doen. We krijgen het nu met veel minder mensen voor elkaar. Maar het is leuk om te doen”, vertelt de eigenaar.
Waar hij - samen met zijn team - eerst nog twijfelde over hoe ze dit het beste aan konden pakken, loopt het nu goed. “De reacties waren de eerste week zo positief dat we er energie van kregen. We dachten meteen: hier moeten we de komende tijd mee aan de slag”, is Ralf enthousiast. Gasten sturen hem lieve berichtjes en soms zelfs foto’s als het gerecht thuis gelukt is.
Als voorgerecht heeft De Beleving komende week een salade van tonijn en carpaccio salade, deze zijn allebei helemaal klaar om op te eten. “Dan hebben we een soepje. Omdat het nu de tijd is hebben we altijd aspergesoep en elke week een andere soep erbij. Als hoofdgerecht hebben we asperges met zalm of beef Wellington, voor de mensen die geen asperges lusten hebben we ook andere groenten.” Voor Pasen heeft De Beleving een speciale menu-box gemaakt waarmee een viergangenmenu bereid kan worden. www.debeleving.nl

De Helden van Kien begint deze week met de service. Rob Jansen, eigenaar: “We hebben vorige week - toen bekend werd dat we tot 28 april gesloten moeten blijven - definitief de beslissing gemaakt om te starten met afhalen en bezorgen.” Op Facebook wordt het concept goed ontvangen en mensen laten positieve reacties achter. Jansen wil het goed doen, dus heeft hij een webshop gelanceerd (bestellen.deheldenvankien.nl). Op deze manier kunnen mensen online keuzes maken, bestellen en betalen. “Wij beginnen in ieder geval - wat bijzonder is in vergelijking met wat ik tot nu toe gezien heb - met zeven dagen in de week. Dat zijn onze gasten ook gewend, als Helden zijn wij normaal zeven dagen in de week open. Dus ook de afhaal- en bezorgservice.” Daarnaast heeft De Helden van Kien een lunch- en dinerconcept. Naast lunch en diner hebben zij ook nog het assortiment uitgebreid. Mensen kunnen een fles wijn, speciaal bier, fruitsalades en smoothies bestellen. “Er is een redelijk ruime keuze, wij hebben ervoor gekozen dat mensen kunnen kiezen in plaats van één gerecht in de week”, aldus de eigenaar. 

De Helden van Kien viert op 10 april het vierjarig bestaan op de huidige locatie. Wat dat betreft is het restaurant nog niet lang onderweg. “We stonden goed klaar voor het terrasseizoen. Dit is voor ons de allerbelangrijkste periode. Zeker in deze dagen met het mooie weer is het zuur dat je dan niks kan. We hopen dat onze gasten het concept omarmen en dat we in ieder geval deze periode kunnen overbruggen. En misschien als het heel goed loopt dat we structureel doorgaan met afhalen en bezorgen.” (bestellen.deheldenvankien.nl)

Heerlijke gerechten van De Beleving.