Logo mooirooi.nl
Coby van der Pas en Erben Wennemars.   | Fotonummer: 4bbb31
Coby van der Pas en Erben Wennemars. (Foto: )
Meierijstad

Een gezonde generatie, een gemeenschappelijke opdracht

  Gezondheid

Meierijstad - Afgelopen woensdag hebben tijdens de NL Vitaal bijeenkomst in het ZiN inspiratielab zo'n 100 deelnemers afspraken gemaakt om een gezonde en toegankelijke (buiten)omgeving voor iedereen te creëren in de gemeente Meierijstad.

Deze bijeenkomst is georganiseerd door JOGG in samenwerking met NL2015, Meierijstad Gezond Sportief en de Gemeente Meierijstad. Onder de gasten waren naast wethouders Rik Compagne en Coby van der Pas uit Meierijstad ook wethouders uit omliggende gemeenten en stakeholders uit de diverse domeinen (ondernemers, GGD, welzijn, onderwijs).
Nadat de gasten welkom waren geheten door JOGG directeur Marion Bachra en Coby van der Pas en Rik Compagne werd een filmpje getoond van enkele inspirerende projecten binnen Meierijstad. Vervolgens hield Erben Wennemars (wereldkampioen sprint en aanjager van NL2025) een enthousiast verhaal. Daarna was er ruimte om met elkaar ambities te delen en te onderzoeken wat nodig is om de fysieke leefomgeving nóg aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Het doel is om uiteindelijk gezamenlijk de gezondheidsverschillen in Meierijstad te verkleinen door de samenleving en stakeholders te verleiden tot gezond gedrag, gezonde keuzes en een gezondere leefstijl. Uiteindelijk streeft Meierijstad naar een aantrekkelijke, duurzame en gezonde omgeving om te wonen, te werken en te recreëren.
Tijdens de bijeenkomst hebben JOGG en gemeente Meierijstad de samenwerkingsovereenkomst met 5 jaar verlengd. Van der Pas: " Heel mooi om te zien dat partijen met elkaar samen hele concrete afspraken gingen maken. Dat geeft heel veel inspiratie, heel veel energie maar ook heel veel vertrouwen om stappen te kunnen zetten als het gaat om gezondheid, sporten en bewegen." Compagne voegt daar aan toe: "Een dag van de verbinding waarbij niet alleen naar de gemeente werd gekeken maar we deden het samen dat was heel mooi om te zien."
Noud van den Boer (voorzitter Meierijstad Gezond Sportief): "Als stichting Meierijstad Gezond Sportief willen we NL Vitaal en JOGG Nederland bedanken voor deze fantastische dag waarop deze grote groep mensen uit de regio bij elkaar is gekomen om samen te praten over, samen te werken aan een gezondere jeugd in onze omgeving."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!