Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Tijdelijke sluiting balies burgerzaken in Sint-Oedenrode en Schijndel

Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Gemeente Meierijstad sluit tijdelijk de balies van burgerzaken in Schijndel en Sint-Oedenrode. Dat gebeurt voor een periode van maximaal 12 maanden. De krapte op de arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat een aantal vacatures bij de afdeling burgerzaken (nog) niet ingevuld konden worden. Het gaat om functies die onmisbaar zijn voor een goede en complete dienstverlening. Zodra deze vacatures ingevuld zijn en de ontstane achterstand is weggewerkt, gaan de balies in Sint-Oedenrode en Schijndel weer open voor publiek.

Digitaal aanvragen
Veel producten kunnen digitaal aangevraagd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het doorgeven van een verhuizing, geboorte of melden van een voorgenomen huwelijk of het aanvragen van een uittreksel. Ook kan het rijbewijs digitaal worden verlengd via de vakfotograaf. Op www.meierijstad.nl is per product terug te vinden of het digitaal aangevraagd kan worden.  

Afspraak maken in Veghel
Voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of een eerste inschrijving vanuit het buitenland is een persoonlijke afspraak nodig. Inwoners kunnen hiervoor vanaf 4 december terecht bij het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Veghel. Hiervoor kan een afspraak ingepland worden via www.meierijstad.nl/afspraak. Mensen die niet mobiel zijn, kunnen contact opnemen met de gemeente voor een maatwerkoplossing.

Al geplande afspraken?
De gemeente gaat contact opnemen met de inwoners, die al een afspraak hadden staan in Schijndel of Sint-Oedenrode. Deze afspraken worden, in overleg, omgeboekt naar Veghel. Producten die voor 25 november 2023 in Schijndel of Sint-Oedenrode zijn aangevraagd, kunnen daar tot en met 1 december 2023 opgehaald worden. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt om deze op te halen of thuis te laten bezorgen in het geval mensen niet mobiel zijn.