Afbeelding

Bestuur Rhode en Klankbordgroep “Rhode in beweging” richten vizier op toekomst

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Ongeveer zes maanden geleden is in samenspraak met het bestuur van Rhode een “taskforce” opgericht onder de naam “Rhode in beweging” om een heldere toekomstvisie te formuleren. Dit ingegeven door kansen en bedreigingen waar de vereniging mee te maken heeft en gaat krijgen op het gebied van o.a. financiën, vrijwilligers, damesvoetbal, fusies, sponsoring, kantine en velden. De kernvraag luidde; “hoe moet Rhode eruit zien in 2020? En hoe gaan we dit bereiken?”

Afgelopen donderdagavond heeft Rhode in Beweging samen met het bestuur de plannen voor de toekomst kenbaar gemaakt. In aanwezigheid van veel leden, leiders en andere Rhode betrokkenen is er uitgelegd dat de uitkomsten van het clubonderzoek heeft uitgewezen dat er een bestuursstructuur dient te komen waarbij het bestuur in staat is om strategisch (dus op lange termijn) te kunnen handelen en operationele zaken door anderen, vooral werkgroepen, te laten doen. Een aantal van deze werkgroepen zijn intussen al geformeerd en operationeel, met name de werkgroep kantine en dames- & meisjesvoetbal hebben al goede vooruitgang geboekt.

Naast wijzigingen in de bestuursstructuur en de verschuiving van de operationele taken was er tijdens de presentatie ook veel aandacht voor de accommodatie. Ook hiervoor is intussen een werkgroep opgericht welke met een zeer open vizier naar de accommodatie heeft gekeken, dit heeft gezorgd voor een aantal interessante scenario’s waarbij ingezet wordt op een multifunctioneel sportpark. Uiteraard viel tijdens de avond ook het woord “kunstgras” meermaals, dit blijft bovenaan de prioriteiten/wensenlijst van Rhode staan en is ook de reden dat de reeds aangekondigde investeringen in de kantine nog even uitgesteld worden omdat deze mogelijk desinvesteringen worden wanneer de beoogde wijzigingen op het sportpark realiseerbaar blijken.

Aan het eind van de presentatie werd nog flink nagepraat over alle ideeën en initiatieven, zo ontstonden weer nieuwe ideeën en melden zich spontaan vrijwilligers aan. Zo bleek eens temeer dat Rhode veel betrokken leden heeft. Om alle initiatieven een goed vervolg te kunnen geven roept Rhode echter haar leden (en niet-leden) op om een bijdrage te leveren. Via www.rhode.nl  zullen binnenkort functieprofielen van de diverse openstaande vacatures verschijnen. In het komende seizoen, 2014/2015, moet het nieuwe bestuursmodel met de werkgroepen operationeel zijn.