De kiosk is door de jaren heen veranderd. Wat wordt het ontwerp nu?
De kiosk is door de jaren heen veranderd. Wat wordt het ontwerp nu? Foto:

Ontwerp nieuwe kiosk Sint-Oedenrode

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Iedereen kent hem, de kiosk op de markt in Sint-Oedenrode. Een beeldbepalend en historisch element midden op de Markt. Tijdens het participatieproces rondom de herinrichting van de markt kwamen er vanuit verschillende belanghebbenden en bewoners veel signalen dat de kiosk behouden moet worden. Wel werd aangegeven dat de kiosk meer eigentijdser mocht zijn en functioneler.

Een projectgroep bestaande uit Kunststichting Meierijstad, Roois Cultureel Erfgoed, N!SO, een vertegenwoordiger namens de bewoners en ondernemers aan de Markt en de ontwerper van de Markt, hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een nieuw ontwerp van de kiosk.

De projectgroep heeft randvoorwaarden opgesteld en een budget voorhanden waar de ontwerper aan moet voldoen. Op deze manier blijft de kiosk behouden voor Sint-Oedenrode, maar wordt hij wel in een nieuw jasje gestoken die past bij de wensen en behoeften van nu en de toekomst voor alle Rooienaren.

In eerste instantie wordt een ‘groslijst’ gemaakt van kunstenaars en architecten. Uit deze lijst worden circa vijf ontwerpers uitgenodigd om (binnen de randvoorwaarden) met een creatief, functioneel en eigentijds ontwerp te komen, met respect naar de huidige historische waarde. Zij mogen een plan indienen en dit pitchen voor een brede selectiecommissie. De winnaar mag zijn of haar ontwerp gaan realiseren.

Ben je een ontwerper, architect of kunstenaar en wil je in aanmerking komen om een ontwerp van de kiosk te maken? Stuur dan je contactgegevens met portfolio naar: kiosk@marktsint-oedenrode.nl