De nummers corresponderen met de uitleg in de tekst.
De nummers corresponderen met de uitleg in de tekst.

Aanpassing kasteel-raadhuis stap dichterbij

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – Na een woelige voorgeschiedenis, waaronder een ‘dreigende’ verplaatsing van het bestuurscentrum naar Veghel, is in de aanpak van het kasteel-raadhuis nu een belangrijke stap gezet. Het college had hierbij keuze uit twee scenario’s. De eerste was de raadszaal plus de zaal daar tegenover (de ‘parallelle’ zaal) te laten waar ze nu zijn. Die bevinden zich in de derde lob van het gebouw. Die zouden dan beperkt kunnen worden aangepast aan de huidige behoeften.

Het tweede scenario was om de raads- plus parallelle zaal te situeren in de tweede lob, waar zich nu onder meer de publieksbalie bevindt. Deze laatste heeft nu de voorkeur van het college. Het onderwerp staat voor 4 maart op de agenda van de gemeenteraad.

De rest van het advies blijft ongewijzigd: de eerste lob van het gebouw, het monumentale deel, wil men invullen met bestemmingen die ‘maatschappelijke kwaliteit toevoegen.’ Portefeuillehouder Coby van der Pas: “Lob drie en vier speel je zo vrij. Daarbij denken wij aan verkoop, met een woonbestemming met of zonder zorg”.