Bernie (r) aan het optreden met Mark.
Bernie (r) aan het optreden met Mark.

Elvis-dag in teken van gangmaker Mark Elbers

Evenementen

Sint-Oedenrode - “Als Mark er was, dan was de Elvis-dag compleet”, zegt organisator Bernie de Brouwer. Hij slikte samen met duizenden andere mensen een bittere pil toen afgelopen jaar Elvis-tribute zanger Mark Elbers overleed. MooiRooi schreef toen dat de Elvis-dag nooit meer hetzelfde zou zijn en dat is ook zo. De komende editie van het evenement staat in het teken van de gangmaker.

Mark Elbers had en heeft nog steeds veel vaste fans. Hij was één van de weinigen die Elvis kon zingen alsof het The King zelf was. Vaak hoorde je geen verschil. Toen De Brouwer hem ontmoette, regelde hij hem voor de Elvis-dag. “Ik dacht als aanvulling, maar al snel werd hij de hoofdact en was hij niet meer weg te denken. Veel mensen kwamen speciaal voor hem en als hij optrad dan zat de sfeer er altijd direct in. Voor mij was Mark de tweede Elvis, een soort van levende Elvis. Het doet nog iedere dag pijn dat hij er niet meer is”, treurt de Rooienaar.

Op 21 augustus vindt de Elvis-dag plaats bij De Vriendschap in Boskant. De Brouwer zal een speech geven ter nagedachtenis van zijn vriend Mark Elbers. Ook op andere manieren wordt er bij stilgestaan. Door andere artiesten, maar ook door de aankleding van het geheel. Dat gaat de vijftiende editie heel bijzonder maken. De artiesten die optreden zijn dit keer Jonnie Mulder en the Groove Jents met Gert de Graaf. Om 13.00 uur start het evenement op het Ritaplein. De Brouwer en zijn team kijken er met smart naar uit. “Het wordt een nagedachtenis, maar verder wordt het natuurlijk ook weer ouderwets gezellig. Er zal gedanst worden en gezongen, want daar staat de Elvis-dag om bekend”, zegt de organisator tot slot.