De Avondwandelvierdaagse is voor jong en oud.
De Avondwandelvierdaagse is voor jong en oud. Foto: Hans van den Wijngaard

Avondwandel-4daagse voor 17e keer van start

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Van 7 t/m 10 juni 2022 is er weer de Avondwandel-4daagse zoals we dat gewend waren voor de coronapandemie. Wandelsportvereniging OLAT staat aan de basis van het evenement. Ook dit jaar neemt het de organisatie op zich.

Elke dag is er een andere startplaats, zodat de wandelaars overal in Sint-Oedenrode komen. De start is tussen 18.00 uur en 19.00 uur. (voor 15 km tot 18.30) Het startbureau is open vanaf 17.30 uur. Na vier dagen wandelen is er op aanvraag een medaille beschikbaar en een wandeldiploma voor de kinderen.
De Avondwandel-4daagse is een echte natuurbeleving. Er zijn mooie routes door de natuurgebieden van Boskant, Nijnsel, Olland en Sint-Oedenrode. Er zijn drie afstanden: 5, 10 en 15 km. Voor de kinderen die de 5 km wandelen is een leuke puzzeltocht uitgezet waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Na het voor-inschrijven ontvang je de routebeschrijvingen en de gps-track van de routes. Ale routes zijn ook van pijlen voorzien, dus verkeerd lopen is haast niet mogelijk.
Hoofdsponsor van het evenement is Albert Heijn. Zij staan onderweg met een post met een goed gevulde kraam om alle wandelaars te voorzien van een hapje en iets te drinken. Voor de 10 en 15 km worden de posten door OLAT-vrijwilligers verzorgd. Je kunt je inschrijven voor een vierdagenkaart via de website van OLAT of de avondvierdaagse: www.olat.nl of www.avondvierdaagse-sint-oedenrode.nl
De vierdagenkaart kost 5 euro en kan na inschrijving de eerste dag worden afgehaald op het startbureau bij de Vriendschap in Boskant. Als je een of twee dagen wilt lopen kun je op het startbureau voor 2 euro een dagkaart kopen. Op de laatste dag is de feestelijke intocht over de rode loper op de Markt. Gezien de verwachtte drukte is het verstandig om met de fiets te komen.