Een beeld uit de film.
Een beeld uit de film. Foto:

Boekverfilming ‘Tout s’est bien passé’ in Mariëndael

Cultuur

Sint-Oedenrode - De vorige film van Roois Kultuur Kontakt in Mariëndael, ‘De Acht Bergen’, werd door het publiek zeer hoog gewaardeerd. Nu staat er opnieuw een boekverfilming op het programma: ‘Tout s’est bien passé’. Een ode aan het leven en een protest tegen het Franse euthanasieverbod ineen, zo valt de film die vrijdag 2 februari wordt vertoond samen te vatten.

Wanneer de 85-jarige André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd. Het leven is niet meer wat het was en André, als echte ‘bon-vivant’, wil de verdere aftakeling niet afwachten. André besluit om zijn leven te beëindigen en vraagt zijn dochters Emmanuèle en Pascale om hem daarbij te helpen. André confronteert de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt ze daarbij ook op met grote praktische en emotionele uitdagingen. Euthanasie is in Frankrijk immers nog verboden.

Dit is de bewerking van de gelijknamige roman van Emmanuèle Bernheim over haar vader die haar had gevraagd hem te helpen sterven. ‘Tout s’est bien passé’ gaat over euthanasie, maar is zeker geen zware kost. Dat blijkt ook al uit de titel: ‘alles is goed gegaan’. Het is een prettig directe, onsentimentele film; een betoog tegen de Franse euthanasiewet èn een ode aan het leven.

‘Tout s’est bien passé’ draait op vrijdag 2 februari in Cultureel Centrum Mariëndael. Aanvang 20.00 uur. Losse tickets kosten € 6,- en zijn vooraf te bestellen op www.rooiskultuurkontakt.nl. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar aan de zaal, met pinbetaling.

Op www.rooiskultuurkontakt.nl is verder alle informatie te vinden over de overige films van dit seizoen.