Eric van de Ven.
Eric van de Ven. Foto:

Expositie Eric van de Ven in Mariëndael

Cultuur

Meierijstad - Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een tentoonstelling met schilderijen en fotowerk van Eric van de Ven. De opening is op zondag 14 januari in Mariëndael. 

Eric van de Ven, oud-Rooienaar, volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij werkte vele decennia in het voortgezet onderwijs als docent tekenen, beeldende vorming, kunstgeschiedenis en culturele en kunstzinnige vorming.
Eric was al eerder te gast bij Roois Kultuur Kontakt, en hij exposeerde onder meer in Lieshout, Bilzen (Belgie), Beek en Donk, Veghel en Bladel.

Vanaf 15.00 uur bent u welkom om de expositie te bekijken. Om 16.00 uur opent Madeleine Matzer, artistiek leider van Matzer Theaterproducties, de tentoonstelling. Tijdens de opening kunt u genieten van het trombonekwartet NJA met onder andere Sofie van de Ven.

Wat Eric de laatste tijd vooral bezighoudt is die klimaatverandering en de wijze waarop die zichtbaar wordt. Die probeer hij te vertalen in beelden, die op experimentele wijze tot stand komen. Hierbij gebruikt hij fotografie, schilderkunst en/of een combinatie hiervan. Bij elke techniek is het gebruik van losse pigmenten kenmerkend. In het (vaak langdurige) proces komen intuïtieve handelingen, het toeval en zorgvuldig geplande ingrepen, bij elkaar en vormen een eenheid.
In Eindhoven was onlangs een tentoonstelling van foto’s van Fotogroep De Gender, waarbij ook het (experimentele) fotowerk van Eric te zien was.

De expositie van Eric van de Ven loopt van 14 januari tot en met 7 maart 2024.