Ad van de Wetering
Ad van de Wetering

Uit de muziekbibliotheek van Ad van de Wetering

Cultuur

Sint-Oedenrode - De Rooise dirigent en musicus Ad van de Wetering geeft ons een kijkje in de kasten in zijn muziekstudio achter in de tuin. Honderden partituren liggen hier schijnbaar willekeurig opgestapeld. Daar zitten hele bijzondere en mooie dingen tussen. De partituren komen tot leven als tijdens het Podium OpMaatconcert van 27 november in Mariëndael verschillende musici ze tot klinken brengen.

Als voormalig dirigent van het Roois Gemengd Koor en het Roois Kamerkoor heeft Ad van de Wetering zijn sporen wel nagelaten in de Rooise muziekwereldIedere muzikant was dus direct enthousiast om iets uit Ads collectie op te mogen diepen. Het programma zal dan ook heel gevarieerd zijn. Klassiek werk, modern werk, Piazzolla en klezmer; het komt allemaal voorbij. Zelfs het Franse chanson zal nog even om de hoek komen kijken.

Het Arianna-kwintet zal stukken ten gehore brengen van o.a. Sweelinck en Monteverdi. Adri Frigge speelt op de piano stukken van Lutoslavski, Schönberg en Ginastera. De Italiaanse componist Luigi Cherubini is gekozen door Carla van de Wetering, Hanneke van der Velden en Kiny Wenstedt. Zij zullen drie stukken van hem brengen. Ruud Bouman zal met zijn leerling Tobias Klokgieters Piazzolla’s Milonga del Angel spelen op twee piano’s. Klezmer is niet zo vaak te horen bij de Podium OpMaatconcerten. Klarinettist Mathijs Lemmens zal samen met Brechje van den Brand op piano twee stukken uit dit bijzondere muziekgenre spelen.

Persoonlijk, verrassend en intiem zijn woorden die passen bij dit unieke Podium OpMaatconcert op zondag 27 november in CC Mariendael. De aanvang is 11.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site rooiskultuurkontakt.nl. De kaartjes (inclusief koffie/thee) kosten € 7,50 en tot 18 jaar € 4,-. De kaartjes kunnen ook met pinbetaling aan de zaal worden gekocht.

Op de koffie bij