Foto: © Minneboo Fotografie
Foto: © Minneboo Fotografie Foto: Nicole Minneboo

‘Iedereen heeft wel een teken- of schildertalent’

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het cursusseizoen van Phoenix Cultuur is weer begonnen. Ook in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode is er een interessant aanbod, zoals de cursus Tekenen en Schilderen voor volwassenen door Pierre Cops.

Het zegt genoeg: sommige cursisten van Phoenix Cultuur volgen al twintig jaar les bij Pierre Cops. Het geeft aan dat de teken- en schildercursussen van deze doorgewinterde kunstprofessional in de smaak vallen. “De persoonlijke aandacht voor de cursist staat bij mij centraal, vandaar dat mijn lesgroepen ook niet al te groot zijn.Ik ga eerst kijken wat iemand wil bereiken en leer iemand kijken zoals een kunstenaar. Vervolgens laat ik de cursist zelf ontdekken wat hij of zij kan”, vertelt Pierre.

Volgens hem gaat de vergelijking met de ouderwetse tekenlessen van vroeger niet meer op. “Nee die tijd is voorbij”, lacht Pierre, “destijds kreeg je echt nog een opdracht en die moest je volbrengen. Nu werkt iedereen met een eigen doel.” En dus is de keuze van de cursist vrij, niet alleen wat materialen betreft maar ook voor het werk zelf: het schilderen van een landschap, het tekenen van een stilleven of het schilderen van een abstract werk; onder begeleiding van Pierre volgt de cursist zijn of haar eigen weg. Hoewel Pierre klassikaal lesgeven ‘niet meer van deze tijd’ noemt, vindt hij het wel belangrijk dat de ambiance in zijn leslokaal goed is. “In een ontspannen, gezellige sfeer kunnen werken, is beter voor de cursist. Je zit 2,5 uur met elkaar in een klas. Dan is plezier met elkaar hebben wel belangrijk
En je kunt ideeën en tips uitwisselen.” Of je nu een starter bent of een gevorderd amateurkunstenaar maakt voor Pierre niet uit. Iedereen is van harte welkom bij zijn cursus.
De cursus Tekenen en Schilderen in Mariëndael start vanaf dinsdag 1 november aanstaande, en wordt iedere dinsdagmiddag gegeven van 13.30 tot 16.00 uur. Kijk voor alle teken- en schildercursussen voor volwassenen op www.phoenixcultuur.nl