Rien Bekkers (l) stelt één van de kletsers voor in een eerdere editie.
Rien Bekkers (l) stelt één van de kletsers voor in een eerdere editie.

Klapstoelenklets bij de Loop’r

Cultuur Kunst en Cultuur

Olland - Vorig jaar om deze tijd zaten we nog diep in de coronaperikelen met alle bijbehorende maatregelen. Heel veel leuke dingen waaronder theaterbezoek en dergelijke konden en mochten niet. Wel toegestaan waren buitenevenementen. Dit bracht tonpraoter Rien Bekkers uit Olland op het ludieke idee om een ‘buiten’gewoon evenement te organiseren en een aantal tonpraoters te vragen op te komen treden op het schoolplein bij De Loop’r in Olland. Dit was de geboorte van de Klapstoelenklets.

Het concept is simpel, maar oh zo gezellig. Drie veelvuldig onderscheiden tonproaters treden op in de buitenlucht en om een ander nog ludieker te maken brengen de toeschouwers hun eigen klap- of tuinstoel mee. Heel jammer voor de organisatie viel de editie van vorig jaar enigszins in het water doordat de weergoden wat minder gunstig gestemd waren. Ondanks dat viel de opzet wel heel erg in de smaak bij zowel het aanwezige publiek alsook de artiesten. Dit vroeg duidelijk om een nieuwe kans met als resultaat dat er voor a.s. zondag 17 juli wederom een ‘klapstoelenklets’ op het programma staat. In verband met een noodzakelijke opknapbeurt van het schoolplein wordt er uitgeweken naar een ander deel van het buitenterrein van De Loop’r, maar verder blijven de ingrediënten gelijk. 

‘Rob Scheepers komt naar Olland’

Ook nu is weer gebruikgemaakt van talentenscout Rien Bekkers die als actief en succesvol tonproater het circuit kent als geen ander. Rien heeft eigenhandig het volgende illustere gezelschap weten te strikken: De Geheelonthouder Hans Keeris, Rob Scheepers alias Joop van de Kringloop en Jasper van Gerwen met zijn vertolking van Mens erger je niet! De Klapstoelenklets begint om 15:00 uur en de kaartverkoop is inmiddels gestart. De entree op zondag is €7, maar in de voorverkoop betaalt men slechts €5. Naast de klapstoel wordt het publiek verzocht zelf te zorgen voor de zonnebrandcrème (of een paraplu). Hoe dan ook… er gaat gelachen worden.