De Ierse vlag wappert fier.
De Ierse vlag wappert fier. Foto: Jeroen van de Sande

Ierse middag vol Ierse sferen

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Tuincentrum Krans is al lang niet alleen een tuincentrum meer. Het trekt heel veel klanten met haar inmiddels zeer bekende expatshop. Uit heel Nederland, maar vooral uit de regio Eindhoven bezoeken expats haar winkel om de enorme keuze aan Britse producten. Die liefde voor Groot-Brittannië wordt verder geëtaleerd door het plannen van een viertal evenementen in de komende maanden. First stop: Ierse middag op zaterdag 14 mei.

Achter het tuincentrum en de expatshop ligt een groot grasveld dat zich perfect leent voor evenementen. Vorig jaar maakte Krans het terrein al eens klaar voor een themamiddag. “En dat smaakte naar meer”, legt Corina Krans uit. “Daarom gaan we dit jaar op dezelfde voet verder. We beginnen met een gezellige Ierse middag.” De Ierse vlag wappert al aan de Schijndelseweg, maar komende zaterdag gebeurt er nog veel meer. The Ipaddies spelen kenmerkende Ierse muziek (alsof je in de Ierse pub zit) er zijn lekkernijen die worden aangeboden door ‘Your table my tea’ en de expatshop met Britse producten is geopend.

Corina en haar team kijken er echt naar uit. Ook naar de Schotse middag die binnenkort wordt gehouden. “We hopen op veel bezoekers, want we weten dat zij een leuke en gezellige middag gaan beleven.” De Ierse middag vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Het wordt aangeraden om met de fiets te komen, om parkeerproblemen te voorkomen.