Afbeelding

Beth en Flo, een bijzonder duo

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Waar het Roois Kultuur Kontakt bij aanvang van het seizoen 2021-2022 vol goede moed haar nieuwe concertprogramma presenteerde werd dat enthousiasme met opnieuw een lockdown na het eerste concert al snel in de kiem gesmoord. Maar het RKK herpakt nu de concertreeks met een optreden op zondag 13 februari door Beth en Flo, twee klassiek geschoolde pianistes die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor. Of in hun eigen woorden “klassiek met een vleugeltje theater”.

Beth en Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma Klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende en humorvolle concertvorm die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival waar de jury hen omschreef als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.
In mei 2021 kregen Beth en Flo van BNNVARA de kans een theaterfilm te maken. In Beth en Flo: Concert in uitvoering nemen zij de kijker mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret en geeft een voorproefje op de voorstelling Niet wat je denkt. Deze film is nu te zien op NPO Start.
Een andere prachtige kans kreeg het duo in november 2021: zij reisden naar Londen om daar samen met het Royal Philharmonic Orchestra gloednieuwe werken van de Britse componist Oliver Davis op te nemen. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, komt uit in 2023.
In afwijking van de oorspronkelijke programmering vindt dit concert op zondag 13 februari niet plaats in de Knoptoren maar in het Cultureel Educatief Centrum Mariëndael, aanvang 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 en gasten moeten reserveren via www.rooiskultuurkontakt.nl. Bezoekers dienen bij de ingang hun QR-code te tonen. Voor meer informatie, mail naar muziek@rooiskultuurkontakt.nl.
Tot slot: voor enkele eerder door de lockdown geannuleerde concerten heeft het RKK nog tijdens dit voorjaar nieuwe data vastgesteld. Zie ook hiervoor de website www.rooiskultuurkontakt.nl