Dit team staat te popelen om echt te starten.
Dit team staat te popelen om echt te starten. Foto: Jos van Nunen

Rooise creatieve mensen worden uitgedaagd

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Ook het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi moest eraan geloven. Na een coronaproof opening moest het team al snel de deuren sluiten. Wat bedoeld was als een ontmoetingscentrum voor alle Rooise mensen, waar creativiteit hoogtij vierde en waar eenzaamheid onder de Rooienaren geen kans kreeg, kwam een leeg centrum in de plaats. Het team van Creatief Rooi spande zich in om het centrum mooi aan te kleden zodat een kijkje door de winkelramen nog een creatieve aanblik gaf, de exposanten besloten hun creatieve werken te laten hangen, de etalages vulden zich met mooie toekomstdromen en achter de schermen bleef men enthousiast plannen maken voor een herstart. En die herstart is nu gepland in de maand mei, waarvoor een creatief programma is gemaakt waaraan heel creatief Rooi een bijdrage kan leveren.

Op 17 mei wordt Koningin Maxima 50 jaar. Aan deze verjaardag gaat het Ontmoetingscentrum uitbundig aandacht geven door zoveel mogelijk creatieve Rooise mensen uit te nodigen iets te ontwerpen wat met Maxima te maken heeft. Enkele suggesties: schilder of boetseer een bijzonder portret, maak een artistieke foto of compilatie, maak van een oude hoed een koninklijke hoed voor Maxima, tover een oude jurk om in een galajurk, ontwerp een koninklijk sieraad, beschilder een oud servies tot een koninklijk servies of bak een vorstelijke taart. Het zijn enkele ideeën maar de creativiteit van de Rooienaren zal vele malen groter zijn.

Alle kunstwerken worden de hele maand mei geëxposeerd in het ontmoetingscentrum. Het team van Creatief Rooi vraagt zoveel mogelijk mensen om hieraan deel te nemen, zodat zij een feestelijke herstart kunnen maken met een vrolijke expositie waaraan iedereen, jong en oud, mee kan doen. Zo hopen zij de zon en de vrolijkheid weer terug te brengen in Rooi na de lange lockdown.

Als de Coronaregels het toestaan organiseert het team op zondag 16 mei een open dag met feest op het pleintje voor het centrum. Doe mee, maak andere mensen enthousiast. Het team van Creatief Rooi laat zich graag verrassen door de Rooise creativiteit. En mochten de onverhoopt de deuren van het Centrum in mei dicht moeten blijven, dan exposeren wij de creatieve werken voor de etalages. Als er veel creatieve werken binnen komen, verwisselen we wekelijks de expositie.

Enthousiast geworden? Ga dan aan de slag en lever je werk in vóór 1 mei in bij Gerrie Lauwen in het ontmoetingscentrum. Het tentoonstellen van je werkstuk in het ontmoetingscentrum kost slechts € 6,--. Voor nadere inlichtingen kun je terecht bij Gerrie, tel. 06-36090629.