Afbeelding

Veel en mooie optredens op agenda blaaskapel Tiona

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het gaat goed met Blaasorkest Tiona! Er staan de komende maanden verschillende mooie optredens op de agenda van de Nijnselse muziekband, die voor iedereen te beluisteren zijn. Te beginnen bij aanstaande Koningsdag, dinsdag 26 april. Dan zal Tiona de Verlichte Vrijmarkt in het centrum van Sint-Oedenrode opluisteren van 19.15 tot 21.45 uur. Het podium staat tegenover 'De Beurs.' Twee dagen eerder, op zondag 24 april, sluit het orkest de jubileumviering van het 35-jarig bestaan van de Ollandse Dorpskapel af. Van 16.30 tot 18.00 uur op het Plein in Olland.

Het Nijnselse Blaasorkest is zeer ingenomen met een beoogd optreden bij de nieuwe multifunctionele horeca-accommodatie 'De Helden van Kien' in het natuurpark De Kienehoef. De moedige exploitanten van 'De Helden', Johnny, Hennie en Rob, hebben met hun bijzonder initiatief Rooi teruggegeven wat voorheen het dorp in de wijde omtrek naam en faam gaf. De muzikale 'helden' van Tiona ondersteunen met hun kwaliteiten en hun totaal vernieuwd modern repertoire graag de bruisende 'Helden van Kien.' De komende zomerperiode zullen zij er te gast zijn.
Op woensdag 8 juni speelt het Nijnselse orkest een 'thuiswedstrijd' als het van 19.30 tot 21.30 uur op het Beckartplein de wandelaars van de Rooise Avondvierdaagse aan de eindstreep verwelkomt.
Eveneens een bijzonder optreden is voorzien bij De Wit Schijndel en wel op een van de drukste zaterdagmiddagen van het jaar bij deze Europese topper van kampeerartikelen. Zaterdag 9 juli, vlak voor de bouwvakvakantie begint en zo'n 5000 tot 7000 mensen het spectaculair gegroeide winkelbedrijf bezoeken, spelen de muzikanten van Tiona van 13.00 tot 15.30 er hun nieuwe repertoire.
Verder staan nog optredens gepland in september bij de Gasthuishoeve en Odendael. En een maand later, op 29 oktober, is er alweer 'Blaasmuziek Plus', het jaarlijkse muziekfeest dat het orkest zelf organiseert in De Beckart. De muzikanten van Tiona zijn al maandenlang elke maandagavond druk bezig met hun nieuwe repertoire. Zij schuwen daarbij het zelfinitiatief niet. Leden van het orkest, zoals leider Jos van Heesch, maar ook trompettist Eugene Willems en trombone/bariton-speler John van de Crommert grijpen zelf naar de pen om eigen arrangementen te schrijven die specifiek op de instrumentale bezetting van de band is afgestemd. Eugene Willems arrangeerde het nummer 'Grease' (You are the one that I want), John van de Crommert 'Hit the road, Jack' en Jos van Heesch heeft 'Bei mir bist du schön' een eigen Tiona-invulling gegeven. Voorts is het repertoire aangevuld met bekende populaire songs, zoals Rosanna, Viva La Vida, A night like this en Blue Jive.
Overigens streeft Tiona nog steeds naar uitbreiding van de bezetting met een trompettist en altsaxofonist om de eigen 'sound' en het eigentijdse repertoire van de band zo compleet mogelijk te maken.