Afbeelding

Rooise brengt unieke DVD op de markt

Cultuur

"Het voelt als een bevalling! Het was hard werken, maar ik ben zo ontzettend blij", gebruikt Rosanne van Esch een treffende metafoor. Donderdag scheerde de kogel door de kerk. Er komt een DVD op de markt met K3 liedjes, voorzien van gebarentaal. Twee jaar geleden begon de Rooise met het project. Nu wordt de kers op de taart gelegd met het uitbrengen van de DVD onder de naam Gebaar Mee met K3.

Vrijdag 17 april geeft ze een release op een basisschool in Hilversum. Hilarisch genoeg een dag voor de 'Nationale K3 rouwdag'. Een dag die in het leven is geroepen omdat K3 onlangs in de laatste samenstelling is gestopt. Stiekem hoopt Rosanne op mediabezoek. Van – in ieder geval – het Jeugdjournaal. Maar ook als er geen extra media-aandacht komt, is ze zo trots als een pauw. "De laatste maanden ben ik bezig geweest met de afrondingen van de DVD. Ik heb alles zelf geregeld en daar is veel tijd in gaan zitten. Ik ben blij dat het nu door gaat." Rosanne is veel mensen en instellingen dankbaar. De Lions en Kentalis voor het financieel steunen van het project en cameramannen Wilbert Markgraaff, Joost van Pinxten en Joris Jans voor het filmen van de clips.

In juli 2013 vonden de eerste opnames plaats. Zelf koos de docente Nederlandse Gebarentaal audiologie assistente voor de locaties en de kledij. "De liedjes worden ondersteund met gebaren en gebarentaal", zegt Rosanne. "Veel mensen weten niet dat er verschil is, maar dat is in de doven- en slechthorende wereld wel bekend natuurlijk." Op de mooi vormgegeven DVD komen liedjes voorbij als Kusjesdag, Politie en Toveren. Rosanne had zelfs al eens de eer om op te treden met K3. Iets wat ze nooit meer vergeet. In totaal komen 300 DVD's op de markt. Die zijn te verkrijgen via de website www.gebaarmee.nl en bij het Rooise Huys van Waaren. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de goede doelen Jean Couprie (theaterfonds voor dove kinderen) en Kentalis internationaal (dovenschool in Zambia).


kop over meerdere

Afbeelding