Afbeelding
Foto:

Rois praotje: “Thuis in Rooi”

Column Column

Sint-Oedenrode -  Afgelopen zondag werd het nieuwe ( tijdelijke ) gemeenschapshuis” Thuis in Rooi “geopend. “Volop Meijerijstad” biedt een podium aan initiatieven om leegstaande panden een invulling te geven. Daar hebben de zussen Annemieke en Pieternel gebruik van gemaakt. In het voormalige gebouw van de Rabobank op de Markt, van eigenaar van Stiphout, creëerden zij , via het centrum management ,een soort van Rooise huiskamer. Het doel is om het centrum van Rooi weer een ouderwets laagdrempelig en gezellig gemeenschapshuis te geven. Ze gaan proberen mensen te verbinden. Het moet een bruisende plek vol activiteiten worden, waar je kunt werken aan je hobby, of waar je gewoon een bakje koffie kan drinken of een spelletje kan spelen, sociale contacten op kan bouwen. Een thuis voor alle Rooienaren. Een prachtig plan van deze enthousiaste dames.

Veel belangstelling was er. Vertegenwoordigend wethouder van Rooijen was er namens de gemeente en sprak het volk toe. Hij prees het mooie initiatief. Wel vroeg ik hem of hij bij de gemeente eens aan wilde kaarten of dit initiatief niet omgezet kan worden in een structurele komst van zo’n soort inloophuis. We moeten ons wel beseffen dat het nu gaat om een tijdelijke situatie.

Eerder sprak ik daarover al eens met wethouder Compagne en er wordt geïnventariseerd of er in heel Meijerijstad in de verschillende kernen behoefte is aan dit soort “ïnloophuizen”.

Alle lof nogmaals voor de dames want ze hebben er echt iets moois van gemaakt en er zijn al prachtige initiatieven ontstaan. Ik raad iedere Rooienaar aan eens binnen te lopen en te kijken of het misschien iets is ,om, op welke manier dan ook, hier je steentjee aan bij te dragen, of gewoon eens even te gaan buurten. We hopen op een structureel vervolg. Op ’t end kum ’t aalt goed, en es ’t nie goed kumt dan is ’t nie ’t end.