Afbeelding
Foto: MooiRooi.nl

Optocht Papgat definitief op 22 maart

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Het weer gooide stevig roet in het eten en zorgde er voor dat voor het eerst in de geschiedenis van Papgat de grote optocht niet tijdens carnaval gereden kon worden. Maar stichting Papgat is niet bij de pakken gaan neerzitten en daarom laat de organisatie met trots weten dat de optocht definitief op zondag 22 maart gereden gaat worden.

De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het belangrijkste is dat de gemeente Meierijstad toestemming verleend heeft om dit evenement te mogen houden. Verkeersregelaars en wegafzettingen gaan er voor zorgen dat de deelnemers veilig de optocht kunnen rijden en bezoekers deze kunnen aanschouwen. Weggebruikers worden vriendelijk naar alternatieve wegen gewezen.
Tot komende vrijdag kan eenieder die woonachtig is binnen de gemeentegrenzen van Meierijstad zich inschrijven om deel te nemen. De inschrijfformulieren zijn te downloaden van de website www.papgat.com. In de editie van DeMooiRooiKrant van woensdag 18 maart wordt de deelnemerslijst en de route gepubliceerd.
De starttijd en startlocatie zijn ongewijzigd, oftewel om 12.49u start de optocht aan het begin van de Heuvel. De optocht finisht uiteindelijk op de Markt. Daar zullen de deelnemers met muziek ontvangen worden. Stichting Papgat hoopt op een groot aantal bezoekers én dat iedereen verkleed naar de optocht komt kijken. Aansluitend is eenieder welkom om naar zalencentrum De Beurs te gaan waar vanaf 17.30u de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
Om alvast in de stemming te komen heeft een aantal carnavalsverenigingen in samenwerking met zalencentrum De Beurs op zaterdag 21 maart een Optochtbal georganiseerd, onder de naam Carnaval 2.0. Diverse blaaskapellen en een dj verzorgen de muzikale omlijsting van deze avond die om 20.00u begint. Ook hier is iedereen van harte welkom en is het gewenst dat je verkleed komt. Dan stuiteren we samen met Prins Twan Pap d’n urste en adjudant Rolph nog even door!