Logo mooirooi.nl
Een mooi plaatje!   | Fotonummer: 2b628a
Een mooi plaatje! (Foto: Jeroen van de Sande)
Carnaval

Papgat pakt uit met reuzeletters

  Carnaval

Sint-Oedenrode – Papgat is op zichzelf al een trekpleister tijdens Carnaval, maar dat wordt nu extra versterkt door de reuzeletters I Love Papgat op het Rooise Kerkplein. Zaterdagmiddag onthulde Stichting Papgat de zelfgebouwde letters in de kleuren van Papgat Carnaval.

"Zorg voor iets unieks en draag de kleuren van Papgat zo breed mogelijk uit. Dat was onze opdracht die we mee kregen na de inspiratiesessie Redder(s) van Papgat van vorig jaar. Daar zijn we mee aan de slag gegaan", richt President van Papgat, Frank van den Brand, zich tot het massaal opgekomen publiek. Onder hen pastoor Van Aken die de letters kwam zegenen, maar ook de regionale tv-zender Omroep Brabant. Zoveel mogelijk bekendheid, daar gaat het om, volgens de President en hij was dan ook erg blij met alle aandacht van de aanwezige lokale en regionale pers.

Bekendheid creëren kan natuurlijk ook vanuit de mensen zelf komen, via social media. Pastoor Van Aken riep op om zoveel mogelijk foto's van de letters te delen met de hashtag #ilovepapgat. "Dan staat mijn mooie kerk er ook op!" grapte hij en niet veel later trok hij de eerste selfie met de President van Papgat. De polonaise werd ingezet rond de letters. Uiteraard was de Raad van Elf aanwezig, de Prins met de Adjudant en een delegatie van de Jeugdraad. Ze lieten zich voor en achter de letters vastleggen. Ondertussen vergaapte het publiek zich aan het mooie bouwwerk van 2.20 meter hoog en zo'n twaalf meter breed. "We roepen op om te respecteren wat hier staat!" wilde Van den Brand toch nog even gezegd hebben. Daar is natuurlijk iedereen het mee eens, want het aantasten van deze letters zal gelijk staan aan heiligschennis.   

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!