Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021 Foto: Petro Rijkers

Koningsspelen en het belang van samen

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Bewegen is gezond en dat was te zien bij de Koningsspelen. Want na de opening door koning Willem-Alexander en koningin Maxima afgelopen vrijdag op een basisschool in Amersfoort, gingen ook onze Rooise kinderen fanatiek aan de slag. Tijdens deze negende editie van de spelen stond het thema “ik+jij=wij” centraal, het belang van samen. En wat hebben de kinderen door een mooie samenwerking met verschillende Rooise sportverenigingen, een geweldige dag gehad.

Dit jaar deden er ruim zes duizend scholen en 1,3 miljoen kinderen mee aan de Koningsspelen. Nog nooit eerder waren dat er zoveel. En zoals bij onze koning en koningin het enthousiasme duidelijk merkbaar was, was de stemming in Sint-Oedenrode ook opperbest en werd er van Koningsspelen 2021 een mooie sportieve dag gemaakt. Alles in de buitenlucht en natuurlijk met inachtneming van de huidige corona maatregelen, maakte een stralende zon, de dag helemaal af.

“Het was gaaf dat we weer samen iets konden ondernemen”, laat Petro Rijkers weten.

Zo mocht de kinderen van basisschool de Kienehoef aan de slag met de outdoor oefeningen onder leiding van Cor van der Heijden en een aantal van zijn pupillen van Dai Ippo. Een feest om de kinderen samen te zien werken en de moeilijkste opdrachten tot een goed einde te brengen. Ondanks dat de activiteiten niet op Judo leken, hebben de kinderen toch kunnen ervaren dat je met doorzettingsvermogen en discipline tot hele mooie resultaten kunt komen.

De kinderen van basisschool de Sprongh uit Olland leerden de tennistechnieken van Cees van den Boer en een aantal leden van TV de Kienehoef. Voor een willekeurige voorbijganger, was bijna niet te zien dat veel kinderen voor de eerste keer met een racket en tennisbal aan de slag gingen.

Dankzij VV Rooi (Volleybalvereniging), weten de kinderen van basisschool Dommelrode nu alles over volleybal en werden er tijdens de clinic fanatieke wedstrijdjes gespeeld, waarbij verschillende mooie rally’s te zien waren.

Boogschieten, slacklinen en schatzoeken, waren tevens disciplines die aan bod kwamen. De kinderen van basisschool Eerschot waren er druk mee afgelopen vrijdag. Boogschieten kennen we allemaal wel, maar een slacklinen (balanceren op een strak gespannen verende band), hadden veel kinderen nog nooit gedaan. Onder de bezielende leiding van Rik en Tiemo van De Verbinding B.V. maakten de kinderen kennis met deze leuke, maar stiekem toch ook wel een beetje spannende activiteiten. De wat oudere kinderen van basisschool Eerschot konden kiezen uit dans of vechtsport, buiten bij Theo van den Oever. Steffie van den Braak leerde de kinderen de coolste dansmoves en Stan van den Bersselaar liet zien wat er bij vechtsport komt kijken.

MHC Sint-Oedenrode trakteerde de kinderen van de Odaschool op hockey clinics onder leiding van spelers en speelsters van Dames en Heren 1. Maar dit was nog niet alles, want als klap op de vuurpijl kwam hockeyinternational Jelle Galema van Hockeyclub Den Bosch nog om te helpen. De kinderen leerden de basistechnieken, speelden wedstrijdjes en voor degenen die al wekelijks genieten van de hockeysport, werd de lat wat hoger gelegd, door ze uit te dagen tot nieuwe trucjes.

Al met al was het een supergave en sportieve dag met heel veel dank aan de sportverenigingen die meegeholpen hebben. Volgende week vrijdag zijn openbare basisschool de Springplank, basisschool Franciscus uit Boskant en basisschool Nijnsel aan de beurt en zal voor hen de Koningsspelen plaatsvinden. Ook dan zal er een hele sportieve dag van worden gemaakt, waarbij onder meer Atletiek vereniging Fortuna’69, aan de slag zal gaan.

Het thema “ik+jij=wij” met het belang van samen, is door al deze verenigingen in ieder geval goed uitgedragen en heeft voor onze Rooise basisschoolkinderen een prachtige dag opgeleverd. 

Volop sport en spel tijdens de Koningsspelen
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021