Afbeelding

Gaat het minimumloon in Meierijstad omhoog?

Politiek Politiek Meierijstad

Meierijstad / Sint-Oedenrode - Vanavond behandelt de gemeenteraad van Meierijstad een motie voor verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro per uur. Als deze wordt aangenomen kan Meierijstad zich aansluiten bij steden als Utrecht, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Arnhem, Maastricht en Tilburg die zich hier al eerder voor uitspraken.

De motie in Meierijstad is een onderdeel van de landelijke campagne ‘Voor 14’, een initiatief van vakbond FNV. De motie wordt ingediend door PvdA, SP en D66.
Juist nu is het belangrijk dat Meierijstad zich uitspreekt voor een eerlijk minimumloon, vinden veel inwoners van Meierijstad. De coronacrisis laat zien dat de medewerkers in de (thuis)zorg, schoonmaak, winkels en distributiecentra ons land draaiende houden. De meeste mensen in deze vitale beroepen werken echter voor zo’n 10 euro per uur en kunnen daarvan nauwelijks rondkomen. Ook voldoet de hoogte van het Nederlandse minimumloon niet aan de aanbevelingen van de Europese Commissie. Een verhoging van het wettelijk minimumloon staat inmiddels in de concept verkiezingsprogramma’s van PvdA, SP, GL, D66 en CDA.