Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8ce2c3
Foto: Lisette van Helden
Volksgezondheid / Sint-Oedenrode

Vijf tips om 'Blue Monday' door te komen

Sint-Oedenrode - Het is weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag werd in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall, die een 'wetenschappelijk verantwoorde formule' bedacht waaruit duidelijk wordt dat de derde of laatste maandag van januari de meeste mensen zich treurig en somber voelen. Dat heeft verschillende redenen: het weer is vaak grauw en nat, de feestdagen zijn een paar weken achter ons, er is weinig over van onze goede voornemens, de nieuwe werkweek begint weer en de vakantie lijkt ver weg. Ondanks de vele kritiek op het fenomeen, is de term veelvuldig te horen. Onze redactie geeft je vijf tips om deze sombere dag wat makkelijker door te komen:
 

Wandel door de Rooise natuur
Ontdek de mooie natuurgebieden van ons dorp. Bezoek de Hazenputten, het Vresselse bos, de Dommelbeemden, de Mosbulten of de Scheeken. Concentreer je op alles om je heen en maak je hoofd lekker leeg. Daarnaast zorgt bewegen al snel voor een beter gevoel! Ook kom je tijdens een wandeling vaak op goede ideeën. Wil het maar niet lukken op je werk? Haal een frisse neus!

Geef complimentjes
Geef extra complimenten aan je buren en collega's. Je zult zien dat je op die manier zelf ook complimentjes terugkrijgt! Jij blij en de ander blij. Complimentjes geven aan onbekenden, zoals die ene supermarktmedewerker of die nieuwe buurtbewoner is ook altijd een goed idee! Op die manier leer je je dorpsgenoten beter kennen.  

Werk thuis of neem een dagje vrij
Geen zin in de lange files of het overvolle openbaar vervoer? Besluit lekker een dagje vrij te nemen of thuis te werken. Wie weet doet het je productiviteit alleen maar goed! Heb je vrij? Kruip lekker op de bank met vrolijke muziek, een goed boek of je favoriete serie. Maandag is tevens een dag waarop er veel nieuwe afleveringen verschijnen! Een perfect excuus om heel de dag achter de beeldbuis door te brengen.

Spreek af met een vriend of vriendin
Ook al is het maandag, afspreken is altijd een goed idee! Leuke dingen hoef je niet voor het weekend te bewaren. Ga in de middag lekker lunchen of ga op de maandagavond gewoon eens naar de bioscoop! Gewoon lekker thuis afspreken kan natuurlijk ook. Praat gezellig bij en geniet van elkaars gezelschap! 

Maak er het beste van
Besef dat het gewoon een normale dag is. Ga niet teveel mee in de Blue Monday-hype. Lach om je collega's die klagen dat het weekend alweer voorbij is en probeer er het beste van te maken! Maandag is een frisse start van de week. Bedenk wat je deze week anders gaat doen dan de week ervoor.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!