Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 11fcb4
Evenementen / Sint-Oedenrode

Verbinden door te bewegen: de van Hart tot Hart Loop

Sint-Oedenrode - Meierijstad verbinden door te bewegen. Dat is het doel van een nieuw sportief evenement: de van Hart tot Hart Loop. Als deelnemer kun je kiezen of je gaat hardlopen, wandelen of powerwalken. Door Meierijstad. En voor het goede doel: Kids Run Free, een project van een oud-inwoner van Meierijstad om kinderen meer te laten bewegen.

Zondag 29 maart vindt het evenement plaats. Een nieuw sportief evenement waarbij het doel drieledig is: Meierijstad verbinden door verschillende kernen onderdeel te laten zijn van de route. Samen al het moois te zien wat Meierijstad te bieden heeft. - Bewegen, wandelen, hardlopen of powerwalken. Tevens is er een estafette mogelijkheid. Er is voor ieder wat wils! - Geld ophalen voor Kids Run Free, het goede doel dat kinderen meer laat bewegen iedere dag. Door samen te rennen, wandelen en samen doelen te behalen en zo meerdere marathons per jaar te lopen.

Twee routes
Er zijn twee routes uitgestippeld. Route 1 is voor de hardlopers en powerwalkers, die 13 kilometer lang is (als knipoog naar de 13 kernen die de gemeente Meierijstad rijk is). Route 2 is voor de wandelaars, die 16 of 8 kilometer lang is. Je start bij 't Hart van Veghel en eindigt bij 't Hart van Bourdonck. Dat verklaart gelijk de naam van het evenement: van Hart tot Hart.
Marijke Hendriks (initiatiefneemster): "Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, waarbij je als deelnemer ieder jaar een ander deel van Meierstad verkent. Bij hardlopen is ook en estafetteloop mogelijk, waarbij je na 6,5 kilometer het stokje overgeeft aan iemand anders. De volgende jaren is het de bedoeling om alle kernen te betrekken, eerst maar even deze eerste editie goed opzetten."

Bewegen voor het goede doel
Het goede doel ligt in het verlengde van het evenement: Kids Run Free. Dit is een organisatie die is opgericht door de oud-Erpse Martine Verweij. Zij ziet het als haar missie om wereldwijd meer kinderen aan het bewegen te krijgen, "Obesitas is een groot probleem. Dat komt mede omdat steeds meer kinderen steeds minder buiten komen. Martine wil dat tegengaan, door kinderen op een speelse wijze meer te laten bewegen en meer naar buiten te lokken. Een supermooi project, dat helemaal aansluit bij ons evenement en waar wij dan ook graag ons steentje aan bijdragen."

Zondag 29 maart
De eerste editie is op zondag 29 maart. Kosten voor deelname zijn 13,- euro. Dat is inclusief een bijdrage voor het goede doel. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. Inschrijven kan via www.vanharttothartloop.nl. Houd tevens ook onze social media in de gaten!

Vrijwilligers gezocht!
Er moet nog veel gebeuren, vooral op de dag zelf. We zijn op zoek naar verkeersregelaars, mensen die posten willen bemannen zoals bij water, eten, medailles etc. Wil je meehelpen? Laat het ons weten via info@vanharttothartloop.nl!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!