Logo mooirooi.nl
DCIM\100MEDIA\DJI_0050.JPG   | Fotonummer: 1d8143
DCIM\100MEDIA\DJI_0050.JPG (Foto: )
Politiek Meierijstad

Reactie college op vragen HART over Labyrint

Sint-Oedenrode - Het onderzoek naar zorgfraude waarin de Rooise zorgverlener Labyrint een hoofdrol speelt, uitgezonden door Pointer tv, heeft nogal wat tongen losgemaakt. Labyrint zou volgens het programma minder uren begeleiding bieden dan overeengekomen en ook kwalitatief ondermaatse ondersteuning.

De fractie Hart heeft op 17 december vragen hierover gesteld aan het college. Op 19 december heeft het college hierop gereageerd. Hart vroeg onder meer of het college op de hoogte was van fraude door Labyrint en/of andere leveranciers van Wmo-diensten.

College: "Ons is niet bekend dat er zorgaanbieders frauderen. Wij zijn wel al enige tijd op de hoogte van het feit dat er een verkennend onderzoek wordt uitgevoerd door onze regionale inkooporganisatie RIOZ naar Labyrint. Indien dit verkennend onderzoek daar aanleiding toe geeft zal een verdiepend onderzoek worden uitgevoerd. Als hier vervolgens aanleiding toe is, zullen wij u over deze resultaten nader informeren."

Ook vroeg Hart naar het standpunt van het college over de aantijgingen die over Labyrint zijn gedaan. Het college laat weten vanwege privacy niet in te gaan op individuele klantervaringen. Hun ervaringen in de uitvoering zijn niet negatief, stellen ze, en ze zijn tevreden over de samenwerking.

Hun verklaring over de gemaakte winst is dezelfde als die van Labyrint, die het voor een deel toeschrijft aan hun bedrijfsvoering (…), voor een deel door hun inkoopmethodiek en door het werken met lage overheadkosten, wat meer ruimte zou bieden voor het maken van winst. "In de nieuwe inkoopmethodiek willen wij meer mogelijkheden inbouwen om winstmarges te beperken. Wij zullen u hierover in het begin van het nieuwe jaar nader informeren."

"De gemeente doet zelf geen onderzoek naar fraude. De inkoop van gespecialiseerde Wmo wordt uitgevoerd door onze regionale inkooporganisatie. Zij zien toe op de contractering en de uitvoering daarvan. Als er signalen zijn worden die onderzocht. Indien nodig wordt een toezichthouder rechtmatig en kwalitatief ingezet om diepgaand onderzoek te doen."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!