Afbeelding

Gemeente reikt de ‘De Loop’r’ helpende hand

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Olland, dat De Loop'r in Olland exploiteert, heeft aangegeven vanaf januari 2020 het stokje door te willen geven aan een volgend bestuur. Het bestuur ervaart de werklast als te hoog. Ondersteuning in het afgelopen jaar door de gemeente, woningcorporatie Woonmeij en de Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode (SKOSO) heeft niet mogen baten.

Tijdelijke beheerder en kwartiermaker
De zoektocht van het bestuur naar opvolgers heeft tot nu toe drie potentiële nieuwe bestuursleden en een aantal vrijwilligers opgeleverd. Voor een nieuw bestuur zijn echter minimaal vijf leden nodig. Ook is er een beheerder nodig om de dagelijkse gang van zaken in goede banen te leiden.

Omdat deze vacatures naar verwachting niet op 1 januari zijn vervuld, voorziet de gemeente vanaf die datum in een tijdelijk kwartiermaker en beheerder. De kwartiermaker gaat nieuwe bestuursleden werven, de horeca vormgeven en een passende organisatiestructuur opzetten. Hij gaat daarvoor ook een beroep doen op de inwoners van Olland.

Levendig middelpunt van Olland
De Loop'r is een multifunctionele accommodatie (MFA) midden in Olland, waarin een basisschool, kinderopvang met peuterspeelzaalwerk en een ontmoetingsruimte met bar en een gymzaal zijn gevestigd. De vier partijen hebben de koppen bij elkaar gestoken om in ieder geval te zorgen dat de lopende activiteiten door kunnen gaan in het nieuwe jaar. En, door de kracht van samen, kunnen wellicht ook nog nieuwe activiteiten worden toegevoegd om van De Loop'r blijvend een levendig middelpunt van Olland te maken.