Afbeelding

Zonnepanelenactie groot succes

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Afgelopen jaar is er een Buurkracht project gestart in Sint-Oedenrode, waarbij zonnepanelen onder de aandacht van de bewoners van Kinderbos werden gebracht. Het doel was om meer mensen bewust te maken van de mogelijkheden om zelf energie op te wekken door het aanleggen van zonnepanelen op het dak. Daartoe werd een buurtteam opgezet, dat het uitvoerende werk om mensen te benaderen voor zijn rekening nam.

Koen Bussink, buurtbegeleider bij Buurkracht vertelt: Na het flyeren in de wijk door een buurtteam  is er een buurtbijeenkomst geweest waarop meer dan honderd mensen afkwamen. Veel meer dan verwacht. Na afloop van deze bijeenkomst werden er zeventig offertes opgevraagd bij de installateur, waarvan er nu zeventien zijn uitgevoerd. Dat lijkt weinig, maar de installateur en het buurtteam hadden niet verwacht dat deze actie zo'n groot succes zou worden." Om nog meer mensen te laten profiteren van deze actie wordt de actie in de wijk nu verlengd. Mensen die nog niet hebben deelgeenomen krijgen opnieuw een flyer in de bus en om te voorkomen dat de uitvoering lang op zich laat wachten is er door het buurtteam een tweede installateur benaderd.
Geïnteresseerden in andere wijken mogen aanhaken of zelf een initiatief opzetten (www.buurkracht.nl). Met hulp van mensen uit de buurt is er door de mensen in de buurt een resultaat behaald voor de deelnemers in de buurt Kinderbos.