Afbeelding

Bezoek kerststal in de Martinuskerk

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Op dinsdag 17 december waren de kleuters van basisschool Dommelrode aan de beurt om de mooie kerststal te bewonderen. Samen met enkele ouders en een oma zijn we naar de kerk gelopen en daar aangekomen stond pastor Robert van Aken ons al op te wachten. Hij heette ons van harte welkom en daarna zijn we naar het Maria-altaar gegaan. Daar werd ons verteld over Maria, de moeder van Jezus.

Samen zijn we toen de ster gaan volgen. We kwamen bij de kerststal uit en de kinderen hebben aandachtig geluisterd naar wat de pastoor ons verteld heeft. En natuurlijk heel goed gekeken naar deze prachtige kerststal. De drie koningen, met hun goud, wierook en mirre. Pastoor Robert had de wierook aangestoken en nadat ze even gewacht hadden, konden ze de wierook goed ruiken. Ook mochten ze de mirre ruiken. De meningen waren erg verdeeld, of het lekker ruikt of toch eigenlijk niet zo lekker.
Bij Jozef en Maria aangekomen, troffen we natuurlijk een leeg kribbetje aan; Jezus is nog niet geboren. Sommige kinderen dachten dat Jezus wel verstopt zou zijn. Na wat plekken gecontroleerd te hebben, bv in het koffertje dat bij de herder stond, kwam een kleuter met de opmerking dat Jezus nu nog in de buik zit van Maria.
De kinderen hebben op school allemaal een ster versierd. Deze mochten ze bij de kerststal leggen. Vol trots zocht ieder een goed plekje voor hun ster. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen samen met de ouders, oma, opa, in de kersttijd nog eens terug gaan naar de kerk, zodat de kinderen kunnen vertellen over de kerststal, kijken naar Jezus, die ondertussen geboren zal zijn én natuurlijk om hun eigen ster nog eens op te zoeken. We hebben onder de grote adventskrans een mooi lied gezongen: "koetjes in het stalletje". Onder begeleiding van de blokfluit. De kinderen hebben het prachtig gezongen.
Tot slot nog naar de mooie engel. Wát mooi. Haar hoofd gaat knikken als je er een muntje in stopt. Dat hebben we ook gedaan om het te kunnen zien. Naast de engel is een kleine kinderspeelhoek gemaakt, zodat kinderen daar kunnen spelen, tekenen, kleuren, etc. Iedereen kreeg een kerstkaartje om mee naar huis te nemen. Het was fijn om allemaal samen in de kerk te zijn.