Paul Hellings.
Paul Hellings.

"Rooi moet wel gezond blijven"

Algemeen Bedrijfsnieuws

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode heeft twee bedrijventerreinen: De Kampen en Nijnsel. Allebei zien ze er keurig uit en bruisen ze van bedrijvigheid. Semigrote en wat kleinere bedrijven vormen een mooie mix. Logisch wanneer een Rooise ondernemer er van droomt om zich er te vestigen. Die droom kan op dit moment maar lastig werkelijkheid worden. Het is wachten op een plek die vrijkomt, want vrijwel alles is bezet en er zijn geen beschikbare gemeentelijke gronden meer. Business-to-business (BtB) vereniging Sint-Oedenrode voorziet voorlopig geen verandering en zet zich in voor een extra bedrijventerrein. "We moeten zorgen dat bedrijven kunnen blijven en nieuwe zich kunnen vestigen", spreekt BtB-bestuurslid Paul Hellings zich uit.

De twee Rooise bedrijventerreinen zijn altijd aan elkaar verbonden geweest middels de vereniging BBN+K. Dat is enkele jaren geleden opgegaan in de BtB. "Een goede beslissing", vindt Hellings, die ook nog voorzitter is van Stichting Camerabeveiliging. "Dat een onderdeel was van BBN+K", zegt de ondernemer. "We zorgen voor de veiligheid van beide bedrijventerreinen. Zo houden we samen met de politie, brandweer en gemeente twee keer per jaar een schouw om te kijken of er punten zijn die we moeten verbeteren. We letten dan op inbraakgevoeligheden, rotzooi, op voertuigen die lang geparkeerd staan of op potentieel brandgevaar, bijvoorbeeld wanneer er pallets tegen een gebouw staan. In Sint-Oedenrode hebben we het netjes op orde. Daarom hebben we het Keurmerk Veilig Ondernemen." 

Hellings' portefeuille binnen de BtB is 'bedrijventerreinen'. Het speerpunt voor 2020? Uitbreiding. "We proeven in ons eigen netwerk dat er bedrijven zijn die de komende jaren willen doorgroeien en dan het liefste binnen Sint-Oedenrode. Er is nu geen plek en daarom zijn we bang dat ze op een gegeven moment naar een andere gemeente, of naar Veghel of Schijndel, verkassen. Dat zou jammer zijn, maar vooral…. Rooi moet wel gezond blijven. Bedrijven zorgen voor werkgelegenheid op fietsafstand en sponsoring van de sport- en andere verenigingen."

Lees verder in de Kersteditie van DeMooiRooiKrant