Afbeelding

Internet, tv en bellen in Meierijstad: wat heb je te kiezen?

Algemeen Ingezonden

In grote delen van de gemeente Meierijstad heb je als consument toegang tot modern glasvezelinternet. Zowel in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode kunnen de meeste inwoners gebruikmaken van internet, tv en bellen via glasvezel. In de buitengebieden is dat helaas minder het geval. De gemeente heeft de aanleg zelfs een tijdje stilgelegd, omdat er afspraken niet nagekomen werden en er slordig gewerkt werd. Inmiddels zijn deze problemen grotendeels opgelost en wordt het werk hervat. Dat betekent dat aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 ook het buitengebied van Meierijstad glasvezel krijgt. Maar wat heb je als inwoner van de gemeente nu precies te kiezen?

Voor veel mensen voelt overstappen van provider als veel gedoe. Dat was vaak niet onterecht: het is nog maar een tiental jaar geleden dat internet vergelijken en overstappen veel moeite kostte. Inmiddels is dat niet meer het geval. Praktisch alle providers bieden een overstapservice aan, waarbij ze je al het werk uit handen nemen en je niets dubbel betaalt.

Als je weet dat overstappen weinig moeite kost, is het erg interessant om je huidige abonnement eens te bekijken. Grote kans dat het inmiddels wat verouderd is of dat je wensen en eisen zijn veranderd. Door de vele online apparaten in huis en streamingdiensten als Netflix is een snelle internetverbinding steeds belangrijker, terwijl vaste telefonie via een internetprovider steeds duurder en minder interessant wordt.

Kijk je naar het aanbod in Meierijstad, dan heb je veel keuze. Als je je voorkeuren doorgeeft op een goede vergelijkingssite, krijg je een overzicht van de abonnementen die je op jouw postcode kunt krijgen, die precies voldoen aan je wensen. Kies je voor iets anders dan glasvezel, let dan goed op de beloofde internetsnelheid. Vaak is dat een theoretisch maximum en is de daadwerkelijk behaalde snelheid een stuk lager. Als je niet precies weet wat voor internetsnelheid je nu hebt, kun je online een speedtest uitvoeren. En als je niet zeker weet wat je nodig hebt, bedenk dan dat streamingdiensten vaak een abonnement van minimaal 50 Mb/s adviseren. Ook is het goed om te weten dat glasvezelinternet nog veel groei op het gebied van snelheid kan hebben. Daar worden nu soms al snelheden van 500 Mb/s gehaald, maar dat zal nog verder stijgen.

We spraken al even over vaste telefonie. Het was een tijd terug erg aantrekkelijk om een alles-in-1-pakket te nemen. Vaste telefonie werd voor erg aantrekkelijke tarieven aangeboden en was daardoor vaak goedkoper dan mobiele telefonie. Inmiddels is dat niet meer het geval: mobiele telefonie is goedkoper geworden, terwijl de prijzen voor vaste telefonie steeds verder gestegen zijn. Het is dus aan te raden om je af te vragen of je nog steeds vaste telefonie wilt, of dat je helemaal overstapt op mobiele telefonie. Je zal niet de eerste zijn!

Als inwoner van de gemeente Meierijstad profiteer je van het enorm diverse aanbod van internet- en tv-diensten. Hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer, maar op een vergelijkingssite krijg je snel weer overzicht. Veel mensen besparen al snel 5 tot 10 euro per maand als ze overstappen!