Scoren voor Boskant een probleem

Boskant - Na afloop van de wedstrijd waarin Boskant toch een groot deel van de tijd in balbezit was, stond het met lege handen. Door een doelpunt in de 35e minuut ging tegenstander WEC met de drie punten aan de haal.

In een gelijk opgaande 1e helft kreeg Boskant in de 6e minuut een eerste kans. De inzet van Roy van der Linden ging echter ruim naast. In de 10e minuut werd er aan de andere zijde wel gescoord. De thuisclub ontsnapte echter doordat scheidsrechter Manuhutu het doelpunt vanwege een 'duwfout' afkeurde. Drie minuten later leek Boskant toch op achterstand te komen maar doelman Vincent Staals redde knap toen de bal van dichtbij werd ingeschoten. Met kansen voor beide teams, zonder doelpunten voor Boskant helaas, bereikte het scorebord de 35e minuut; het moment dat WEC op voorsprong kwam. Na een foute pass en een daarop volgende 'corrigerende' overtreding aan Boskant zijde kreeg WEC randje 16 meter een vrije trap. De door Yoeri Verbakel snoeihard ingeschoten bal kon door Vincent nog wel worden gekeerd, maar Ryan Mutsaars was er als de kippen bij om de bal in de rebound binnen te tikken: 0-1.
De tweede helft was voor Boskant. Aanval na aanval golfde richting WEC doel en de productie van de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Maar de bal wilde er voor de thuisclub maar niet in. Enerzijds omdat Boskant de goede mogelijkheden die het creëerde, door onnauwkeurig afwerken niet in een doelpunt wist om te zetten, anderzijds omdat WEC doelman Jasper van Oss een aantal goede reddingen verrichtte. En die enkele keer, in de 58e minuut, dat hij kansloos was bij de inzet van Mark van der Heijden, zag hij dat teamgenoot Luuk van de Vorstenbosch de bal van de doellijn wist te koppen. Al met al een spannende wedstrijd, met een voor Boskant teleurstellend resultaat!
Voor Boskant staat er voor de winterstop nog één wedstrijd op het programma. De wedstrijd VCB 1 – Boskant 1 die in eerste instantie gepland stond op 8 december en toen werd afgelast, is door de KNVB ingepland op zondag 22 december a.s. aanvang 14.00 uur. De overige teams, jeugd, dames en senioren heren beginnen aan een welverdiende winterstop.