Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6d1d8f
Sport

Driemaal lijfsbehoud bij beslissingswedstrijden Attaque

Sint-Oedenrode - De reguliere competitie is ondertussen aan een einde gekomen en voor drie teams van Attaque stonden beslissingswedstrijden op het programma.

Attaque 3 mocht na zijn knappe tweede plaats in de competitie proberen om promotie naar de derde klasse af te dwingen. In Vught trad het aan tegen PJS 1, dat een thuiswedstrijd speelde. PJS had in de competitie 42 punten gescoord, wat redelijk hoog is voor een nummer vijf. In de wedstrijd liet het Vughtse team dan ook zien dat het geen kattenpis was. Pas in de derde partij van de avond werd de eerste game gepakt, door Henry van Casteren. Henry won dan ook gelijk de partij met 3-0. Toch werd geleidelijk aan steeds duidelijker dat de tegenstander van de Rooise mannen een maatje te groot was. Zowel Bram als Nick van Galen wist nog een punt te pakken, maar dit was niet genoeg; de ontmoeting eindigde in 7-3 voor PJS. Volgend seizoen zal het team dus weer te zien zijn in de vierde klasse, maar het team krijgt in Co Stamps een kwaliteitsimpuls om de weg richting de derde klasse in te slaan.

Attaque 2 was het enige team van de drie dat zich moest behoeden voor degradatie. Deze taak werd nog moeilijker na het wegvallen van de geblesseerde Cliff van Driel. Tegenstander Rotac '82 3 was een bekende en ondanks een 3-0 achterstand voor de wedstrijd überhaupt begonnen was, wisten de mannen dat ze niet kansloos waren. Een van de twee mannen moest in ieder geval van de kopman winnen. Het wachten hierop duurde ongeveer een kwartier. Stefan Kerk won de eerste partij en zette gelijk de toon. Leon Huijberts zette deze toon voort en na drie partijen stond het alweer 3-3. Het zelfvertrouwen was er, er moesten alleen geen uitglijders gemaakt worden. Dat gebeurde niet en de Rooienaren walsten over hun Rossumse tegenstander heen. De eindstand werd dan ook 6-3, waardoor Attaque 2 volgend seizoen wederom in de vierde klasse zal verschijnen.

Attaque 4 was het derde team dat in actie kwam. Zij streden om promotie naar de zesde klasse af te dwingen. De tegenstander was Never Despair 11. Niels Braams liet wederom zijn klasse zien en won eenvoudig zijn eerste pot. Robert Wielink en Iroy van Driel konden daar geen vervolg aan geven, maar de voorsprong werd na de vijfde pot weer teruggepakt, 3-2. Een stunt leek nog altijd mogelijk. Never Despair kwam echter weer langszij en ging er overheen. Niels kon de stand naar 4-5 brengen, waardoor Robert zijn laatste pot met 3-0 moest winnen. Ondanks prima spel lukte dit niet en Never Despair won de ontmoeting met 6-4, waardoor Attaque 4 genoegen moet nemen met nog een seizoen in de zevende klasse.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!