Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 26be9f
Ingezonden

Tips om je woning makkelijker te verkopen

Na jaren met veel plezier in je huis te hebben gewoond, is het tijd voor iets nieuws. Wil je je huis verkopen? Dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk doen en voor een goede prijs. Er zijn verschillende manieren om je woning aantrekkelijker te maken en te verkopen, in dit artikel lees je een aantal tips.

Maak flink schoon en ruim op
De eerste stap bij het verkopen van je woning, is om ervoor te zorgen dat je huis onderhouden en schoon is. Wanneer mensen interesse hebben en langskomen, is het belangrijk dat ze binnenkomen in een schoon en opgeruimd huis waar ze zichzelf in zien wonen in de toekomst. Zo verhoog je de kans dat de kijkers uiteindelijk een bod doen. Er zijn verschillende manieren om je huis aantrekkelijk te maken voor kijkers.
Ruim alles op, maar dan ook echt alles. Zorg dat er geen spullen liggen die je niet gebruikt en haal fotolijstjes tijdelijk weg. Probeer het zo neutraal en opgeruimd mogelijk te laten ogen. Zorg dat het hele huis schoon is en pak muffe luchtjes aan. Daarnaast is het slim om er bij een bezichtiging voor te zorgen dat je huis huiselijk ruikt. Bak bijvoorbeeld een appeltaart of kook een kaneelstokje in een pan met water.

Maak je huis aantrekkelijker
Door te investeren in je woning, is het mogelijk om je woning meer op te laten leveren bij de verkoop. Er zijn verschillende manieren waarop je dit doet. Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energie of door het totale oppervlakte te vergroten. Je leest hier meer over de voorbeelden.
-Plaats zonnepanelen of een zonneboiler en wek zelf energie op. Hierdoor gebruik je minder betaalde energie en is je woning duurzamer. Daarnaast tel je de investering op bij de WOZ-waarde.
-Ga voor een dakkapel of dakopbouw en vergroot direct je totale oppervlakte. Hierdoor geniet je van extra ruimte en daarnaast tel je de dakkapel of dakopbouw kosten op bij de WOZ-waarde.
-Repareer oude of kapotte onderdelen van het huis. Laat bijvoorbeeld rotte kozijnen vervangen, voer de uitgestelde dakreparatie uit en leg de scheve tegels in de tuin recht.

Verkoop je huis in de eerste vier weken
De eerste vier weken van het verkopen van je woning zijn het belangrijkst. Daarna beginnen woningzoekers zich af te vragen waarom het huis nog te koop staat. Je wilt hier dus tussen blijven, vandaar krijg je hieronder tips om je huis in die eerste vier weken te verkopen.
-Plan in de eerste vier weken geen losse bezichtigingen, maar organiseer open dagen, dit scheelt in energie van jouzelf en die van de makelaar. Daarnaast maak je effectiever gebruik van de vraag van meerdere personen. Op deze manier laat je de potentiële kopers zien dat er meer interesse is.
-Zorg dat je huis goed vindbaar is. Wanneer de makelaar Funda gebruikt, check dan of alle informatie goed is ingevuld. Wanneer dit niet gedaan is, komt je huis ergens achteraan in de resultaten te staan. Waardoor niemand het huis ziet.
-Schakel social media in. Er zijn tegenwoordig enorm veel gebruikers van social media in Nederland. Het is zonde om niet van deze kanalen gebruik te maken, daarnaast zijn er specifieke pagina's waar je woningen op mag zetten. Hierdoor is het makkelijk om een groter publiek te bereiken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!