Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 586239
Sport

Attaque ondanks nederlaag dicht bij lijfsbehoud

Sint-Oedenrode - Attaque had de mogelijkheid om zich officiëel veilig te spelen in de negende speelronde. Ondanks een redelijk resultaat moet het team toch nog een weekje wachten.

Tegenstander vrijdagavond was nummer drie Return Oss 2, dat nog een kleine kans maakte op het kampioenschap. Om zichzelf veilig te spelen, moest Attaque twee punten meer behalen dan hekkensluiter Irene 4, dat aantrad tegen koploper TTVE 1. In Oss nam de thuisploeg gelijk een 2-0 voorsprong. Burt van Geffen pakte het eerste punt voor de Rooise bezoekers. Vervolgens bleef de achterstand klein, maar Attaque wist niet langszij te komen. Menno van Os bracht de stand op 3-2 en Maico van Boxmeer zorgde nog voor de 4-3. De laatste drie partijen waren close en Burt en Menno waren beiden dicht bij een belangrijk punt, maar zagen die toch naar de Ossche zijde gaan. Zo werd een spannende ontmoeting toch een vrij stevige nederlaag die, net als vaker dit seizoen, enigszins geflatterd was. Omdat Irene nog twee punten pakte, is handhaving voor het Rooise vaandelteam nog niet zeker, al heeft het volgende week slechts één punt nodig om er 100 procent zeker van te zijn.

Attaque 2 had voor de uitwedstrijd tegen koploper Waalwijk 2 nog een klein kansje om directe handhaving te realiseren, maar dan zou er gewonnen moeten worden van het team dat tegelijkertijd hoopte om tijdens de ontmoeting kampioen te worden. Stefan Kerk schoot uit de startblokken en verraste de kopman van Waalwijk die dit seizoen nog geen partij verloren had. Er mocht dus nog gehoopt worden op een verrassing. Deze hoop werd echter al weer snel weggepoetst. Leon Huijberts wist een game af te snoepen in de tweede partij van de avond, maar vervolgens ging het snel de verkeerde kant op. Het verschil in niveau was zichtbaar, maar niet enorm. Toch wisten de Rooienaren geen enkele game meer te pakken. De uitslag was dan ook, net als in Sint-Oedenrode, 9-1 voor Waalwijk, dat daarmee het kampioenschap veiligstelde. Een vierde plek voor het Rooise team is theoretisch gezien nog mogelijk, maar dan moet er volgende week wel met 9-1 gewonnen worden van concurrent Kruiskamp '81 3.

Attaque drie is bij uitstek de favoriet om de tweede plek te pakken in zijn poule. Er mag echter niks fout gaan voor de vierdeklassedebutant. Een redelijke uitslag tegen koploper TTCV 5 was dan ook gewenst. Nick van Galen beet het spits af met een klinkende overwinning. Daarna stelde de Veghelse ploeg echter orde op zaken en de 0-1 stand werd omgebogen naar 4-1. Henry van Casteren bracht het tweede Rooise punt op het bord. Met een beetje geluk was de stand andersom geweest, maar daar heeft de ploeg niks aan. In het vervolg was de inmiddels kampioen geworden Veghelse ploeg duidelijk de betere van de twee ploegen en het won alle resterende partijen. Ondanks de 8-2 nederlaag heeft de Rooise ploeg nog steeds alles in handen. Zolang het team niet uitglijdt tegen hekkensluiter Stiphout 7, moet de tweede plek zeker zijn.

Attaque 4 heeft ook nog alles om voor te spelen. Het team gaat in zijn debuut in de topdrie eindigen, maar welke positie is nog niet duidelijk. Het team trad op donderdagavond aan tegen het Astense ATTV '71 3, terwijl de concurrenten elkaar ontmoeten. Attaque schoot uit de startblokken: Robert Wielink en Niels Braams wonnen beiden hun eerste pot. De 1-2 voorsprong werd vervolgens vakkundig vergroot door de Rooise mannen. Het enige smetje over de rest van de avond was een nipte verliespartij van Iroy van Driel, die meer verdiende. Alle andere partijen gingen de Rooise kant op, waardoor een 2-8 overwinning een feit was. Het verschil met koploper Veldhoven 17 bedraagt nu zeven punten en het verschil met nummer drie Maashorst 4 is twee punten. Een kampioenschap is nog mogelijk als het volgende week met 9-1 wint van Veldhoven, maar het hoofddoel is om de tweede plek vast te houden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!