Logo mooirooi.nl
Corry Kocken (l) neemt de hamer over van Riet Meijs. Foto; Cor van Oorschot   | Fotonummer: 0b8769
Corry Kocken (l) neemt de hamer over van Riet Meijs. Foto; Cor van Oorschot (Foto: cor van oorschot)
Kunst en Cultuur

Afscheid van een bevlogen voorzitter

Sint-Oedenrode - Vrijdagmiddag 15 november vulde de Knoptoren zich met liefhebbers van cultuur. Het was de dag waarop Riet Meijs afscheid nam als voorzitter van het bestuur van het Roois Kultuur Kontakt (RKK).

Vrijwilligers en voormalig vrijwilligers van het RKK, familie, vrienden en relaties van de scheidend voorzitter, waren in grote getalen aanwezig om haar te bedanken voor haar tomeloze inzet gedurende de afgelopen 20 jaar. Door diverse mensen werd Riet in het zonnetje gezet. Met woorden als: bevlogen, inspirerend, verbindend, hartelijk, welbespraakt en mededeelzaam, schetsten zij haar karakter.
De nieuwe voorzitter van het RKK, Corrie Kocken, bedankte Riet voor alles wat ze in de loop der jaren heeft opgebouwd. Zelf gaat ze vol enthousiasme de nieuwe uitdaging aan, al ziet ze zich voor de moeilijke opgave geplaatst om in Riet's voetsporen te treden. Mattie De Schepper roemde de bezielde betrokkenheid van Riet in een persoonlijk verhaal waarin inspirerende Bijbelteksten waren verwerkt. Passend bij de locatie, passend bij Riet.

De coördinatoren van de drie RKK-werkgroepen – literatuur, muziek en tentoonstellingen – voerden een mini literair concert op. Centraal daarbij stond het verhaal hoe het gezang van een bijzondere vogel kan je kan raken. Het verhaal werd muzikaal opgeluisterd door ontroerende muziek en mondde uit in het aanbieden van een treffend cadeau: een prachtige gebeeldhouwde vogel. Daarna kon de zaal herinneringen ophalen aan de afgelopen twintig jaar: twee voormalig vrijwilligers presenteerden een ludiek overzicht van succesvolle uitvoeringen die plaatsvonden tijdens het voorzitterschap van Riet. Tot slot ontving mevrouw Meijs uit handen van haar opvolger het erelidmaatschap van het RKK. Zichtbaar geroerd nam Riet de microfoon om haar dankwoord uit te spreken. Daarna restte haar nog één ding: ze overhandigde een feestelijk versierde voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter.

Het was een warm afscheid, genoeglijk ook. De aanwezigen vertrokken in wetenschap dat Riet dan wel de voorzittershamer heeft overgedragen, maar niet ver weg is, en meer nog: actief betrokken blijft bij het RKK.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!