Logo mooirooi.nl
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen   | Fotonummer: 018b62
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen
Sport

Attaque hard onderuit tegen koploper

Sint-Oedenrode - Attaque 1 is dichtbij handhaving in de 2e klasse, maar heeft nog een pittig programma richting het einde van het seizoen. Afgelopen vrijdag kwam koploper TTVE uit Elshout op bezoek.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Attaque dat het hard zijn best zou moeten doen om een aantal belangrijke punten te halen. Er was aan het begin van de avond weinig niveauverschil te vinden. Het probleem voor het Rooise vaandelteam was echter dat de Elshoutse tegenstanders de punten binnensleepte; na zes partijen, waarvan er 3 eindigde in een beslissende game, stond het 0-6. Dat was gelijk ook het moment dat Attaque iets terug ging doen. Dirk Kastelijn haalde de hatelijke nul van het bord. Ook na de eerste gewonnen partij bleven de mannen van Attaque prima spelen, alleen ook nu gingen de spannende vijfsetters de Elshoutse kant op, wat resulteerde in een geflatteerde 1-9 nederlaag voor Attaque 1. Er is echter geen nood aan de man; nummer vijf Irene staat nog steeds op acht punten achterstand. Handhaving kan volgende week dus behaald worden.

Ook Attaque 2 is al een tijdje verwikkeld in een tweestrijd om rechtstreekse handhaving. De ontmoeting met Taverbo/Sabo 6, zou een hoop kunnen beslissen. Taverbo, de nummer vier, stond voor de ontmoeting twee punten voor Attaque. Waar de nummer vier zich direct veilig speelt, zal de nummer vijf een promotie/degradatiewedstrijd moeten spelen. Waarom het verschil op de ranglijst klein is, was tijdens de ontmoeting al snel duidelijk. Taverbo nam twee keer een vroege voorsprong, maar Attaque pakte met twee overwinningen van Stefan Kerk en het gewonnen dubbelspel, halverwege een 3-2 voorsprong. Ook in de tweede helft van de ontmoeting kende weinig grote verschillen, behalve op het scoreblad. Taverbo trok steeds aan het langste eind en boog de achterstand om in een 3-6 voorsprong. Leon Huijberts kon de pijn vervolgens nog wel verzachten, maar de 4-6 nederlaag is een hele dure. Attaque staat nu vier punten achter Taverbo en moet volgende week ook nog op bezoek bij koploper Waalwijk, terwijl Taverbo dan tegen hekkensluiter OTTC moet spelen.

Attaque 3 is ook op zoek naar een promotie/degradatiewedstrijd, maar dan om promotie naar de derde klasse af te dwingen. Misschien wel de grootste concurrent, Never Despair 8, kwam op bezoek. Nick van Galen beet wederom het spits af, maar moest het eerste punt aan de Bosschenaren laten. Toch bleek er al snel niks aan de hand. Attaque schakelde een tandje bij en al snel stond het 5-1 voor de Rooienaren. Geruststellend, want Never Despair zou sowieso niet dichterbij komen in de stand. Boven alles kon er ook een groter gat geslagen worden als de score nog verder zou uitlopen. Henry van Casteren zorgde er in de achtste partij voor dat het in ieder geval een overwinning zou worden voor Attaque. Never Despair repareerde echter nog redelijk de schade die eerder op de avond gemaakt was. Met Bossche winst in de laatste twee partijen werd de einduitslag 6-4 voor Attaque, dat nu een gat van zes punten heeft. Wel moeten de Rooinaren volgende weeek op bezoek bij TTCV, dat het kampioenschap dan kan binnenhalen.

Attaque 4 heeft ook nog van alles om voor te vechten. Het kan, met een klein wonder, nog kampioen worden, maar het kan ook nog vijfde worden. Tegenstander vrijdagavond was MTTV, dat met een extra gespeelde wedstrijd twee punten meer had dan de Rooienaren. Bij de ploeg uit Mierlo ontbrak er echter een derde man, waardoor er direct al een 3-0 voorsprong was voor de Rooienaren. Niels, Robert en Iroy brachten vervolgens al snel de stand naar 6-0. Vervolgens kwam er wel een beetje de klad in en MTTV kwam terug tot 6-3. De nog altijd foutloze Niels liet vervolgens opnieuw zien dat hij duidelijk op een hoger niveau kan spelen en bracht de eindstand op 7-3. Attaque 4 bezet nu de derde plek, met een achterstand van twee punten op rivaal TTV Maashorst. Attaque heeft echter een iets gemakkelijker schema. Een kans op promotie naar de zesde klasse is dus nog zeker aanwezig.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!