Logo mooirooi.nl
Jamie Bekkers en Hein Korsten (r) naast hun held Roy Meijer.   | Fotonummer: 3aa40b
Jamie Bekkers en Hein Korsten (r) naast hun held Roy Meijer. (Foto: )
Sport

Rooise judoka's ontmoeten wereldtopper

Sint-Oedenrode / Liempde - Met zestien judoka's vertrok Dai Ippo zondag naar Liempde voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd.

Het was een druk weekeinde voor Judoclub Liempde. Zaterdag waren er al activiteiten. Eén van die activiteiten was een judoclinic die gegeven werd door Roy Meier. Roy is de Nederlandse topper bij de senioren in de +100 kg klasse. Echt zwaar geschut kun je wel stellen. Roy heeft het CIOS gevolgd en weet dus hoe er les gegeven moet worden. Het werd dan ook een leuke clinic waar verschillende Judoka's van Dai-Ippo aan mee deden. Dit was dus nog even een mooie gelegenheid om te trainen voor zondag.

Nou dat hebben ze geweten daar in Liempde. Maar liefst tien van de zestien judoka's wisten een eerste plaats te behalen. Eerste plaatsen waren er voor Fenn Klokgieters, Hein Korsten, Noud van Beekveld, Jesse Romviel, Sam Sneider, Noor Kremers, Fenne van de Laarschot, Milan van den Elsen, Stijn van Schaijk en Liam Zoontjens. Noor Kremers viel op omdat zij haar vier partijen weet te winnen en 3 hiervan met Ippon. Milan van de Elsen had een minder Klompentoernooi maar dit kwam omdat hij niet fit was. Dit is hij nu nog niet maar hij laat zien dat hij kan knokken. Het waren dan wel niet zijn mooiste partijen hij weet ze wel allemaal te winnen. Noud van Beekveld begint het ook steeds beter te snappen. Hij behaalt nu al voor de derde keer dit seizoen de eerste plek. Rolf van Boxmeer had even geen wedstrijden gedraaid. Hij pakt nu toch maar mooi weer een tweede plek. Lars de Groot kwam niet zo goed uit de verf en werd derde. Voor Stef Kremers, Guus Kapteijns , Frens van der Zanden en Lonne van Roij waren er geen ereplaatsen weggelegd. Lonne is nog maar net terug na een vervelende blessure maar ze wilde toch persé mee doen. Zeer dapper van haar.

Marinke Roijakkers en Alizee Foolen gingen met trainer Cor van der Heijden mee naar Lepelstraat. Zij zijn daar verder onderwezen in het Katame-No-Kata. Een onderdeel voor een zwarte band examen waar zij zich nu al een op aan het voorbereiden zijn.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!