Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bf3cd4
Foto: cor van oorschot

Grupo del Sur brengt Argentijnse muziek 'Van Binnenuit'

In hun persbericht stond de titel van dit concert van 27 oktober aangekondigd als; 'Desde Adentro', boven het programmablad dat de musici voor eigen gebruik in hun map hadden stond: 'Van Binnenuit'. Grupo del Sur schonk ons een hartverwarmend, virtuoos en met passie gespeeld concert waar we met velen met volle teugen van genoten hebben.

Kleurrijk publiek
Het was bij binnenkomst van het publiek al merkbaar dat de muziek en ook de musici van Grupo del Sur naast het vaste RKK publiek een eigen publiek kreeg. De knoptoren vulde zich met heel wat kleurrijk artistiek geklede, temperamentvolle, zeer geïnteresseerde luisteraars.

Argentijnse muziek door topmusici vertolkt
Centraal stond de zinderende en meeslepende muziek van Astor Piazzolla en van diens orkestleden Antonio Agri en Pablo Ziegler, van wie ook schitterende arrangementen van Piazolla's composities vertolkt werden. Het ontbreken van een programmablad werd ruimschoots goedgemaakt met een levendige - rijk aan interessante informatie - inleiding op de werken die gespeeld werden. We werden bijgepraat over tijd en scholing van Piazolla in Parijs en New York, zijn kennis en bewondering van compositiestijlen van J.S.Bach en 'groten' uit de barok en klassieke periode en over zijn turbulente gepassioneerde leven. Pianist Ivo De Greef bleek een geboren leraar/entertainer al wisten ook de andere musici door hun woordje onze aandacht te verscherpen.

Mattie de Schepper

Lees woensdag het hele artikel in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!