Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2801bb
Sport

Herlings en Coldenhoff als groot voorbeeld

Sint-Oedenrode / Olland - Al meer dan de helft van zijn leven crosst de elfjarige Bram van Heesch. Op zijn vijfde stapte hij voor het eerst op een crossmotor, samen met vader Johan. Wanneer heeft iemand talent? Dat is moeilijk te zeggen in het begin, maar tijdens zijn eerste race zagen de ouders van Bram dat hij wel erg behendig was. Twee weken geleden kwam pas echt aan het licht op welk niveau de Ollandse tiener acteert. Hij werd Nederlands Kampioen in de DMX-klasse.

Geitenhouder Johan van Heesch crosste vroeger hobbymatig. Toen hij tijdens een tochtje met de slee enkele jaren geleden een crossmotortje onder de sneeuw zag staan, kreeg hij het warm. Hij informeerde er naar en na een opknapbeurt liet hij zijn zoon er mee kennis maken. Dat was de start van een hobby voor de jonge Bram. Hij bleek het in de vingers te hebben. Ze hadden het kunnen weten, want ook fietsen deed hij al heel snel zonder zijwieltjes. Met de balans zit het dus goed en dat is erg belangrijk in deze sport.

Wat vind je zo leuk aan motorcross?
Bram lacht: "De snelheid. Oh ja en het springen. Je moet niet bang zijn, want daar ga je niet sneller van. Als je teveel nadenkt dan val je."

Johan coacht zijn zoon. Eens per week oefenen ze en dan trainen ze vooral op techniek. Volgens Johan komt de rest van zelf als de techniek goed is. Na veel oefenen besloten ze om aan een wedstrijdenreeks in het zuiden van het land mee te doen. Dat ging dit jaar zo goed dat Bram zich kwalificeerde voor het Nederlands Kampioenschap. Een wedstrijd over twee manches met de beste DMX crossers uit het noorden, midden en zuiden van het land.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!