Rooi dames 1 haalt uit

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag mocht Rooi dames 1 voor de zesde overwinning van het seizoen gaan tegen HC Horst. Een promovendi in de middenmoot. Zij waren er dus op gebrand om tegen de koploper alles te geven.

Helaas voor de ploeg uit Horst kwamen zij van een koude kermis thuis toen al vroeg bleek dat er niets te halen viel in Sint-Oedenrode. Dieke Gordijn opende de score al in het eerste kwart van de wedstrijd. Rooi domineerde en liet geen kans aan Horst. Even later had Dieke Gordijn haar tweede goal al in het net liggen en stond het aan het einde van het eerste kwart 2-0. Na wat omzettingen van Horst in het tweede kwart werd het lastiger voor de dames uit Rooi om door de Muur van Horst heen te hockeyen. Toch kwamen er kansen voor Rooi en scoorde Loes van der Heijden uit strafcorner de 3-0. Dit was tevens de ruststand. De dames kwamen fris en gemotiveerd uit de kleedkamer en probeerde door te drukken. Dit lukte met mooie combinaties via de linkerflank waar altijd gevaarlijke Floor Aalders voor de assists zorgde in de tweede helft. Op aangeven van Aalders scoorde Lotte Muusz voor de 4-0. Even later mocht goaltjes dief Dieke Gordijn aantekenen voor een hattrick. Als of dit nog niet genoeg was scoorde woman of the match Myrthe van den Heuvel de 6-0, wederom stond Aalders aan de basis. Na zes gespeelde wedstrijden en 6 overwinningen op zak staan de dames fier bovenaan. Volgende week hebben de dames een weekendje vrij om die week daarop af te reizen naar Blerick (L).