Overwinning Rhode in Erp

Erp / Sint-Oedenrode - Onder herfstomstandigheden pakte Rhode | Van Stiphout Bouw zondag de eerste punten in Erp. Na de nederlaag vorige een nuttige overwinning , want het is vervelend om lang tegen de hatelijk "0" aan te moeten kijken.

In de eerste twintig minuten zag het er niet naar uit dat Rhode de punten mee naar Sint-Oedenrode zou nemen. Erp was de betere ploeg en creëerde volop kansen. Drie reële scoringskansen waren niet besteed aan de spelers van Erp: een vrije trap ging over het doel – een schot miste de juiste richting – een kopbal ging net voorlangs. Rhode stelde hier weinig tegenover, pas in de vijftiende minuut was er de eerste kans voor Rhode, Mark van der Zanden kopte te slap in waardoor de keeper de bal makkelijk kon pakken. Na twintig minuten kwam Rhode beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansjes. Cruciaal in de wedstrijd waren minuut 36 – 37 – 38 . Eerst trapte Roel Smeets, met enig geluk, de bal over het eigen doel. Meteen daarna kreeg Erp 3 200 % kansen die er wonderwel niet in gingen. En dan is er een voetbalwet: als je zelf niet scoort, zal de tegenstander scoren. Meteen na de grote kansen van Erp scoorde Simon van de Wetering fraai de 0 – 1. Rhode kon deze voorsprong makkelijk vasthouden tot de rust. Tegenvaller was wel het uitvallen, met een zware blessure, van Coen van Langen in de tweeënveertigste minuut. Beide ploegen gingen rusten met een 0 – 1 stand, een stand die zeker niet de juiste verhouding in het veld weergaf.

In de tweede helft gaf Rhode veel beter partij dan in de eerste helft en was er sprake van twee gelijkwaardige ploegen. Erp zocht de aanval, maar deed dat erg slordig, Rhode bleef goed gegroepeerd voetballen en bleef loeren op een kansje. In de vijfenzestigste minuut kwam de 0 - 2 op het scorebord. Een voorzet van Daan van Dinten werd door een verdediger van Erp in eigen doel gewerkt. Vanaf dat moment was het geloof in een goed resultaat bij Erp verdwenen. Rhode voetbalde degelijk en met een sterk spelende Geert Oerlemans en een goed keepende Frank van den Boogaard pakte Rhode de eerste drie punten.

Zondag komt Brabantia op bezoek. In de eerste wedstrijd haalden zij flink uit bij  NEC, 0-5, maar in de beginfase van de competitie is er nog van alles mogelijk want zondag verloren zij thuis met 3-2 van HVCH.