Ruime overwinning voor Boskant

Boskant - Heel veel viel er deze middag niet te halen voor het bezoekende RKKSV, dat was na ruim een kwartier voetballen wel duidelijk. Qua balbezit was het verschil nog niet eens zo groot, maar Boskant creëerde een handvol kansen zodat doelman van Balsfoort zich absoluut niet hoefde te vervelen, terwijl Boskant doelman Tom van der Heijden een relatief rustige middag had.

Het eerste kwartier ging gelijk op. Pas in de 17e minuut moest van Balsfoort echt aan de bak na een inzet van Joris van der Heijden. Het leverde Boskant een corner op waaruit Rob van der Heijden de 1-0 binnenkopte. Met veel inzet en meer tempo probeerden de bezoekers de aansluiting te 'forceren'.  Na een aantal kleinere, niet echt gevaarlijke situaties, moest Boskant doelman van der Heijden in de 28e minuut gestrekt naar de hoek om een snoeiharde inzet tot corner te verwerken. Daarbij bleef het echter, zodat de gelijkmaker, in de 43e minuut eigenlijk toch nog verrassend viel. Wel verdiend, want Tom Hendriks tikte na een goede en snelle aanval de bal onhoudbaar tegen de touwen. De snelle 2-1, amper 1 minuut na de gelijkmaker, een vrije trap die rand 16 meter door Brett Veldkamp in de kruising werd geschoten, maakte dat de theepauze voor de gasten toch nog een minder vrolijke werd!
Na rust waren de kansen vooral voor Boskant. Toch duurde het nog tot de 60e minuut voordat Boskant de voorsprong vergrootte. Een goede passeeractie van Rens van de Wijdeven maakte dat hij de bal vrij voor z'n voeten had, maar doelman van Balsfoort kon daarna toch niet veel meer dan de bal, die snoeihard binnen vloog, uit het net halen: 3-1. In de 84e minuut ging de wedstrijd definitief op slot. De steekpass die Glenn van der Heijden op Brett Veldkamp, nadat hij op het middenveld de bal had veroverd op z'n directe tegenstander, werd door Brett feilloos langs doelman van Balsfoort geschoten: 4-1. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel 2 minuten later. Met veel gevoel zeilde de inzet van Joris van der Heijden na ruim 35 meter, onhoudbaar voor de voor z'n goal staande goalie, tegen de touwen: 5-1. Precies onder de lat binnen. Een wereldgoal!