Rooi dames 1 blijft winnen

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag mochten de Rooise hockeydames op eigen veld aantreden tegen het Oisterwijkse HOCO. Afgaande op de ranglijst zouden beide teams sterk aan elkaar gewaagd zijn en werd dan ook een spannende pot hockey verwacht.

In tegenstelling tot de slordige beginfases van voorgaande wedstrijden nam het uiterst gebrande Rooi ditmaal direct de overhand. Opbouwend wisten zij het matige HOCO op alle fronten volledig af te troeven, met name via de flanken werden verschillende behoorlijke kansen gecreëerd. Een handige actie van Skaley Aalders resulteerde dan ook al vlug in een bijzonder fraaie openingstreffer. De Oisterwijkse dames wisten klaarblijkelijk geen enkele raad met het overweldigende spel van de thuisploeg. Met een sterke dribbel van Loes van der Heijden, gevolgd door een slimme pass richting Dieke Gordijn zette Rooi de teller op 2. Niet kort daarna was het wederom tot Woman of the Match verkozen Skaley die over links de cirkel betrad om vervolgens Lotte Muusz de vrije kans te bieden de 3-0 binnen te tikken. Met deze treffer leek Rooi de wedstrijd al voor het aanbreken van rust op slot gegooid te hebben, zaak was uiteraard om deze geruime voorsprong de resterende 35 minuten te handhaven. Hoewel HOCO in de tweede helft toch het een en ander tactisch aanpaste op het slimme Rooise spel slaagde zij er niet in om nog enige spanning in de wedstrijd te brengen. Middels gecontroleerd spel wist Rooi van ruststand eindstand te maken en daarmee de vierde overwinning op rij binnen te slepen. Directe concurrent Maastricht liet daarentegen afgelopen weekend voor het eerst punten liggen waardoor Rooi nu geniet van een definitieve koppositie. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Scoup op het programma waarbij de Rooise dames alles op alles zullen zetten om hun ongeslagen koppositie te verdedigen.