Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 302dae
Sport

Gelijkspel Attaque tegen Return Oss

Sint-Oedenrode - Attaque wilde zich vrijdagavond revancheren voor de nederlaag die het in de eerste wedstrijd van het seizoen leed. Dit moest gebeuren tegen Return Oss.

Return Oss had in haar eerste partij 6 punten behaald, tegen het TTVE waarvan het Rooise vaandelteam verloren had. De Osschenaren zouden dus stugge tegenstanders moeten zijn voor Attaque. Maico van Boxmeer trapte af, maar zonder succes. Menno van Os en Dirk Kastelijn wisten wel hun eerste partij te winnen. Het dubbelspel was enorm spannend, maar ging met 13-11 naar de kant van Return Oss toe. De voorsprong wisselde vervolgens steeds heen en weer. Return Oss kwam op 3-2, terwijl Attaque daarna naar een 4-3 voorsprong pakte. De eerste overwinning van het seizoen was binnen handbereik, maar werd niet gegrepen door de Rooise mannen. Dirk Kastelijn pakte als enige nog een Rooise overwinning en bracht zijn totaal van de avond op 3 uit 3. De avond draaide uiteindelijk uit op een gelijkspel, waardoor 5 waardevolle punten werden gepakt.
Attaque 2 kruiste de degens met koploper Waalwijk 2, dat al 15 punten scoorde, ten opzichte van de 9 van de Rooise ploeg. Het krachtsverschil werd tijdens de avond al snel duidelijk. De eerste drie partijen gingen allemaal naar Waalwijk; alleen Stefan Kerk kon een game afsnoepen. Het dubbelspel leek wel naar Attaque te gaan, maar het Rooise duo kapituleerde in het zicht van de haven. Leon Huijberts wist zijn tweede partij van de avond wel te winnen en hij haalde de hatelijke 0 van het bord. Het betekende echter niet het begin van het comeback. De meeste partijen gingen vrij kansloos verloren. Alleen Stefan en Cliff van Driel kwamen nog redelijk dichtbij. Zo werd de einduitslag een stevige 1-9 nederlaag.
Attaque 3 kent een prima debuut in de vierde klasse, maar vrijdagavond kende het team een echte test. Koploper TTCV 5 kwam op bezoek. De Veghelse tegenstander had al 18 punten verzamelt en is huizenhoog favoriet om kampioen te worden. Het begin leek dan ook business as usual voor de Veghelsen: De eerste drie partijen gingen allemaal met 3-0 naar TTCV. Het duo Nick/Bram van Galen haalde met wederom een sterk dubbelspel de 0 van het bord. TTCV wist vervolgens niet uit te lopen, sterker nog, Attaque kwam dichterbij. Nick won zijn laatste 2 partijen en Henry van Casteren sleepte eeen nagelbijter uit het vuur. Bram kende een moeilijkere avond, maar deed wel belangrijke ervaring op tegen de top van de vierde klasse. Attaque 3 liep op deze manier wel tegen een nederlaag aan, maar kende een degelijke avond en de 4-6 nederlaag is een prima resultaat. 
Attaque 4 ontving ATTV 3, dat bovenin meedoet. Het verschil op de ranglijst was alleen niet te zien. De eerste twee partijen gingen de Rooise kant op door overwinningen van Niels Braams en Robert Wielink. De twee partijen daarna gingen echter de Astense kant op. Robert leek daarna 3-2 te maken, maar verloor zijn vijfde game met 16-14. Niels trok vervolgens de stand gelijk, maar ATTV was daarna als eerste bij de vijf. Iroy van Driel leek vervolgens zijn eerste winstpartij van het seizoen te pakken, maar kreeg in de vijfde game zoveel net- en kantballen tegen, dat het leek dat hij hem gewoon niet mocht winnen. Niels kwam als laatste in actie en bleef wederom ongeslagen. De ontmoeting eindigde uiteindelijk wel in een 4-6 nederlaag, maar er waren genoeg positieve punten te ontdekken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!