Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bca8dd
Sport

Nijnsel Heren 1 lijdt historische nederlaag

Nijnsel - De laatste nederlaag van Nijnsel 1 dateerde van precies een jaar geleden, thuis tegen Boxtel. Vervolgens werd er in competitieverband geen enkele nederlaag meer geleden!

Zondag kwam aan dit unieke record een einde. Uit tegen het Schijndelse Avanti'31, nog nooit eerder in competitieverband tegen gespeeld, kwam er een redelijk troosteloos einde aan deze zeer succesvolle reeks.
Troosteloos omdat de nederlaag onnodig was, een typische 0-0 wedstrijd. Onder regenachtige omstandigheden begonnen beide teams aan hun wedstrijd. Nijnsel had al drie punten op zak en de gastheren nul.
Avanti'31 had de afgelopen periode behoorlijk wat mutaties ondergaan en dat leidt onherroepelijk tot aanpassingsproblemen. De bezoekers hadden daar minder last van, ware het niet dat topscoorder Stefan Hulsen vandaag de grote afwezige was omdat hij te gast was in het sfeerloze Turkije. Ook John Egelmeers verkoos een verblijf in het land van Erdogan boven een leuke wedstrijd in Schijndel.
Het was aanvankelijk een vrij doelloos geschuif met nauwelijks kansen. Na twintig minuten een onoplettendheid in de Nijnselse achterhoede. Er werd achterin een bal verspeeld en de alerte spits van Avanti'31 pikte vervolgens de bal op en passeerde koelbloedig de doelman van Nijnsel: 1-0. Deze treffer kwam uit de regenachtige lucht vallen. Het doelpunt leidde echter niet tot meer daadkracht, noch bij de thuisploeg noch bij de bezoekers. De ruststand was dus 1-0.
Na de pauze zou je verwachten dat er bakens zouden worden verzet maar dit gebeurde niet. Het bleef verkeerde passes regenen, verkeerde beslissingen. De thuisclub deerde het minder want die had een voorsprong. De gastheren gingen na een lichte aanraking ook graag kreunend neer en dat leidde tot nieuw irritant oponthoud en het tempo lag al niet hoog.
Aan het einde van de wedstrijd probeerde Nijnsel er nog een slotoffensief uit te persen maar het was allesbehalve overtuigend. Het geloof, het vuur, ontbrak en een kentering in de stand lag dat ook niet voor de hand. De povere gastheren koesterden terecht de overwinning en Nijnsel realiseerde zich dat het veel te weinig had gebracht, alle goede bedoelingen ten spijt.
Aanstaande zondag komt Nooit Gedacht op bezoek, de ploeg van oud Nijnsel trainer Arno Methorst, dat met twee gelijke spelen twee punten rijk is.
Zondag is het tevens Themamiddag waarbij een zeer bekende en succesvolle Engelse zanger, ben even de naam kwijt, vanaf 17.00 uur acte de presence zal geven. Kortom, wees welkom op sportpark Den Eimert, waar aanstaande zondag topvoetbal en topmuziek hand in hand gaan.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!