Afbeelding

Rembrandt centraal tijdens Klompenkeuring

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Het is het Jaar van Rembrandt en dat is ook in de klompenwereld niet onopgemerkt gebleven. Martien Dijkman uit Luttenberg heeft met een heleboel vrijwilligers de Nachtwacht nagemaakt met geschilderde klompjes. Een deel van dat imposante kunstwerk is komende vrijdag te zien bij de jaarlijkse klompenkeuring bij De Helden van Kien.

Dijkman heeft een klompenatelier vol 'verrassing en humor'. Maandenlang heeft hij gewerkt aan het namaken van de Nachtwacht op ware grote. Een immense klus die al veel waardering geeft geoogst. In totaal zijn er 30.000 klompjes gebruikt en een saillant detail is dat deze allemaal door Holl klompen en souvenirs uit Sint-Oedenrode zijn gemaakt. 
Rooienaar Luc van den Tillaart is voorzitter van een landelijke klompenorganisatie en nodigt iedereen uit om het gedeelte van dit schilderij vrijdag te komen bekijken. Dan vindt van 10 tot 16 uur de Klompenkeuring plaats voor de jaarlijkse landelijke Klompenbeurs. Wie maakt de beste machinale en handgemaakte klompen van het land? Dat wordt 4 oktober, wederom bij De Helden van Kien, bekendgemaakt. "Het is mooi om te melden dat een nieuwe groep enthousiast bezig is geweest met het maken van klompen bij De Gasthuishoeve. Ze sturen één inzending in om te kijken of ze op de goede weg zijn", vertelt Luc. Een deskundige jury zal zich over de inzendingen gaan buigen.