Afbeelding
Foto: Hans van den WIjngaard

Tip van de Prins 5

Algemeen MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Ze hebbe de lachers in d'r tès

Carnaval wordt van oudsher het 'Feest der zotten' genoemd. Het feest van de dollen en de dwazen. Tegenwoordig is het feest uitgegroeid tot een evenement waarbij iedereen voor even de boel de boel kan laten en niet aan alle zorgen van morgen hoeft te denken. De beste manier om de zorgen van alle dag voor even te vergeten is natuurlijk heel veel plezier maken en heel veel lachen. De neije prins en adjudant hebben in ieder geval begrepen dat lachen belangrijk is en gezond. Maar waarom die lachers nou in hun zakken zitten?

Als ze de lachers op zak hebben zijn het misschien wel artiesten of tonpraters die regelmatig met een grap en een grol op het podium staan. Zijn zij het die tijdens een verjaardag of een feestje altijd het hoogste woord hebben met een mop of grap en hebben ze die misschien letterlijk op zak in een moppenboekje? Dan hebben ze meer de lach aan hun kont hangen dan een lach in hun zak. Ik denk ook nog aan een goochelaar die natuurlijk van allerlei attributen uit zijn mouw en zakken tovert om zo de lachers van het publiek in zijn zak te steken.
Hebben we hier te maken met een prins met dyslexie die meestal de lagers in zijn zak heeft als hij aan het werken is aan machines of auto's? Maken ze veel gebruik van smileys op hun telefoon die ze in hun zak bewaren? Of moeten we deze keer de letters van de woorden husselen om er een bruikbare tip van te maken?
Een lastige tip deze keer en zeker geen lachertje. Ik denk dat de Neije en zijn adjudant in hun vuistje lachen om de suggesties die gegeven worden. Ze hebben vast al veel plezier met elkaar voordat ze eindelijk hun geheim prijs mogen geven. Dat geheim wordt onthult op zaterdag 9 november in De Beurs. We zullen zien of de jagers dan het lachen vergaat omdat ze het weer niet goed geraden hebben of dat ze gieren van het lachen omdat het een schot in de roos was.
Krijgt u na het lezen van deze tip een glimlach op uw gezicht en weet u nu zeker wie de neije prins van Papgat wordt? Lever dan zijn naam en die van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.