Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 63423b
Foto: Caroline vd Linden
Evenementen / Sint-Oedenrode

Geocache-event bij Miss Hyacinth

Sint-Oedenrode - Geocaching, je spreekt het uit als dzjio-kesjing, is een populair spel, waarbij je met een GPS-ontvanger of telefoon met deze functie, op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo'n cache is bijvoorbeeld een munitiekistje. In het kistje zit altijd een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt. Dit is meestal een speciaal voor geocaching bedachte naam.  In het kistje zitten soms ook spullen zoals sleutelhangers, knuffels of spelletjes, die je mag ruilen (goodies).

Ria van Kuijk, zelf sinds een jaar of vier een fanatiek geocacher, kwam samen met Stephen de Bruijn, Rian de Moel en Christine Ketelaars, op het idee nieuwe caches op te zetten in en rondom Rooi die te maken hebben met Operation Market Garden. Ria: "Geocachers zijn geïnteresseerd in het buiten zijn en op deze manier wordt tevens de geschiedenis van onze omgeving aangekaart, waardoor deze wordt bewaard en uitgedragen. Dat is natuurlijk een hele mooie combinatie."
Tijdens een gezellig en drukbezocht geocach event bij Miss Hyacinth werden de nieuwe geocaches bekend gemaakt d.m.v. een boekje waar ze allemaal in staan. Voor sommige caches moest eerst ter plekke worden gepuzzeld om de goede coördinaat te achterhalen. Later die dag kwamen ze online voor elke geocacher. In de beschrijving van de nieuwe geocaches wordt stilgestaan bij gebeurtenissen die op de plek van de geocache in de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden, of bij personen of voorwerpen uit die tijd. Elke cache is uniek en ook na de festiviteiten zullen deze blijven bestaan.

Afgelopen zondag vond de opening hiervan plaats bij Miss Hyacinth. Meer dan honderd deelnemers, jong en oud uit heel Nederland namen deel. Voor Riekie en Anton Berndsen was het een thuiswedstrijd, want zij wonen om de hoek. Riekie en Anton: "We doen dit nu zo'n zeven jaar en vinden het erg leuk om er vandaag te zijn. We treffen hier veel mede-cachers en kunnen hierdoor veel informatie uitwisselen. We kunnen weer heerlijk wandelen en komen op bijzondere plekken waar we anders nooit komen. Redenen genoeg dus om in beweging te komen, achter de geraniums zitten kunnen we nog lang genoeg", zeggen ze lachend. Marcel Koolen uit Schijndel is dit jaar voor het eerst op deze dag. Hij heeft sinds een jaar deze mooie hobby ontdekt. Marcel vertelt: "Ik heb reuma, dus wil ik veel bewegen. Tijdens het lopen kan ik mijn hoofd leeg maken en voel me lekker vrij in de natuur. Af en toe gaan zitten is ook geen probleem. Ik ben afgelopen week nog in Olland geweest bij een paardenboerderij. Daar lag een prachtige cache met leuke opdrachten. Het kan er eentje zijn geweest van Rooienaar Guido Verhelst, want hij maakt de meeste mooie en creatieve caches. Wanneer ik ga geocachen neem ik altijd een tasje mee, om in één moeite door de rommel die ik in de natuur tegenkom, op te ruimen, zo lever ik toch een kleine bijdrage om nog lang te mogen genieten van de prachtige plekken die ik tegenkom."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!