Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 437e48
Foto: Hans van den WIjngaard
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Op zoek naar...(tip 4)

Hoogtepunt
Afgelopen weken zijn de jagers die op zoek zijn naar de nieuwe prins naar twee bijzondere hoogtepunten van ons mooie Rooi gestuurd. Hoogtepunten, zowel figuurlijk als letterlijk, kun je de twee uitkijktorens in het Everse en langs de Boskantseweg toch wel noemen. De 4e tip die ik kreeg van de Neije bevestigt in ieder geval dat ze graag in de hoogte te vinden zijn.

Tip 4: Ze zúúke ut bèij hoger op

Zoeken ze het dan inderdaad letterlijk hogerop en beklimmen ze regelmatig die uitkijkposten tijdens een ommetje met de hond? Doen ze hun dagelijks werk in de hoogte? Te denken valt aan een kraanmachinist, dakdekker of glazenwasser. Of werken ze misschien op de bovenste verdieping van een hoog gebouw en moeten ze elke dag vele treden omhoog om aan het werk te kunnen. Zijn er misschien in de flat van Ahrend kandidaten te vinden die de Hoogheid van Papgat zouden kunnen worden? Of is een ladder al hoog genoeg en moeten ze die regelmatig beklimmen voor hun werk. Dan zou een schilder ook nog in aanmerking komen.

Zoeken de Neije en zijn adjudant het misschien nog hoger op en zitten ze vaak in het vliegtuig voor een heerlijke vakantie of misschien ook wel voor werk. Of hebben ze een ander hobby waarbij je het hogerop zoekt zoals bergbeklimmen, parachutespringen of vliegen met een drone.

Het kan ook zijn dat ze allebei directeur zijn van een bedrijf en een beetje hoger op de maatschappelijke ladder staan. Hopelijk gaat dat dan niet gepaard met 'uit de hoogte' doen. De titel Prins van Papgat doet dan wel vermoeden dat hij wat hoger in rang is dan de gemiddelde Papbuik maar hij mag ook weer niet te hoog van de toren blazen. Een echte Prins van Papgat staat juist tussen het volk en is er voor alle inwoners van Papgat. De Neije mag het alleen wat hogerop zoeken als hij op het podium mag of op de schouders tijdens een polonaise. De lat ligt in ieder geval hoog om een Prins te zijn voor ons allemaal!

Ik kan er nog niet echt hoogte van krijgen maar is het voor u al helemaal duidelijk? Lever dan de naam van de Neije en die van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!